Burun estetiği ameliyatları, yıl içerisinde estetik cerrahlar tarafından en fazla gerçekleştirilen operasyonların başında geliyor. Birçok insan gerek sağlık gerekse de estetik kaygılarından ötürü burun ameliyatı yaptırıyor. Elbette burun estetiği ameliyatları da duruma göre kendi içerisinde ayrımlar gösteriyor. En sık tercih edilenler arasında ise burun törpüleme operasyonları var.

Burun törpüleme ameliyatları, diğer estetik ameliyat türlerine kıyasla daha kolay bir yapıya sahip olduğu için hastaların tercihi konumunda. Bilhassa kemerli burunların daha kolay bir şekilde doğal görünüm almasının sırrı olan burun törpüleme ameliyatı hakkında ise yine birçok soru işareti söz konusu.

Bu sorunların başında ise burun törpüleme ameliyatının güzel bir burun için tek başına yeterli olup olmadığı oluyor. Burun törpüleme ameliyatı, kalıcı ve güzel bir estetik sonuç almanın en garanti yolları arasında. Ancak bazı durumlarda burun törpüleme, tek başına kişinin iyi sonuç alması için yeterli değil. Elbette bu durumda kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, burun kemeri normalden daha büyük olan kişilerin için törpüleme ameliyatı yanında plastik cerrah tarafından belirlenen bir şekilde burun ucu ameliyatı da yapılabilir. Böylece burun daha doğal ve estetik bir görünüme kavuşur.

Bunun dışında ise burun törpüleme ameliyatları diğer tüm burun estetikleri ile ihtiyaç duyulduğu zaman beraber yapılabilir. Özellikle burun estetiği ameliyatındaki amaç güzel görünüm elde etmek ise hem doktor hem de hasta alınabilecek en iyi sonucu almak ister. Bu nedenle de farklı estetik operasyonlar bir arada yapılır.

Burun Törpüleme Ameliyatından Kaç Gün Sonra Normal Hayata Dönülür?

Merak edilen bir diğer soru ise günlük hayata dönüş zamanı oluyor. Burun törpüleme ameliyatı sonrasında kişiler, doktor tavsiyesi ile ilk bir haftayı evde dinlenerek geçirir. İkinci hafta ise kişiler iş hayatına burunlarında bant olmak şartı ile dönüş yapabilir.

Burun törpüleme ameliyatlarının kişiden kişiye göre farklılık gösterdiği için öncesinde alanında uzman bir estetik cerrah tarafından muayene edilmenizde fayda var.

ADVERTORİAL

Editör: Vitrin Haber