Burun estetiği ameliyatları çok komplike ve zor işlemlerdir. Özellikle estetik operasyonlar konuşulduğunda en zor operasyonların başında kesinlikle bunlar gelmektedir. Bu yüzden de dikkatli bir şekilde hareket ederek sonuç alınması gerekmektedir. Öncelikli olarak burun estetiği yaptıracak olan kişinin kesinlikle operasyon hakkında bilgi sahibi olması ve yapılacak olan müdahale sonrasında burnunun ne durumda olacağını bilmesi çok önemlidir. Çünkü tam anlamıyla nasıl hareket edileceği bilinmediğinden dolayı bu tarzda durumlarda kötü sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca bilinmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de yapılacak olan müdahalelerde cerrahın yönlendirmesinin çok önemli olduğudur. Çünkü herhangi bir müdahale gerçekleştirileceği durumda cerrahi yöntem sonrasında iyileşme süreci ve iyileşme süreci sonrasında ki burun durumu tam anlamıyla cerrah tarafından bilinmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu anlamda estetik cerrah yönlendirmesi burun estetiği ameliyatları için çok önemlidir. Burun estetiği ameliyatları yapılırken iki farklı teknik kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi cerrahların en fazla tercih ettiği teknik olarak bilinen kapalı tekniktir. Diğeri ise açık teknik olarak bilinmektedir. Açık teknikte öncelikli olarak yapılan işlem burnun alt kısmından ters v şeklinde bir kesik yapılarak burnun tamamen açılması ve buradan müdahale edilmesidir. Burada kıkırdak dokuya da müdahale edileceği gibi aynı zamanda a'dan z'ye bütün düzeltme gerçekleştirilir. Ayrıca kapalı teknik denilen teknik de çok daha kolay bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Cerrahların daha çok tercih ettiği bu teknikle burun deliklerinden içeri girilerek iç kısımda kesikleri oluşturulur ve videoendoskopik yöntem sayesinde burun içine gerekli müdahaleler gerçekleştirilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Op. Dr. Nuri Soysal göre herhangi bir sıkıntı olmadan sonuç alınabileceği gibi aynı zamanda günümüz teknolojisi gereğince artık alçı, tampon gibi kişilerin rahatsız olacak yöntemler kullanılmaz. Silikonlar ve bantlar sayesinde çok daha rahat bir şekilde nefes alma süreci tamamlanmış olacaktır. Bu arada burun estetiği ameliyatından 2 e ya 3 gün sonra ateller çıkartılır ve koruyucu bir bant takılır. Böylece hasta birkaç gün içerisinde burun estetiği ameliyatı sonrasında normal hayatına dönmüş olur. İlk haftasında banyo edebilir ve özellikle ilk haftadan sonraki süreçte çok kuvvet gerektirmeyen aktiviteleri gerçekleştirilmesinde herhangi bir sorun yoktur.

Advertorial Haber
 

Editör: Vitrin Haber