Böcekler eklembacaklıların en kalabalık türü olup, dünya üzerinde 1 milyondan fazla türleri bulunmaktadır. Dünyadaki hayvanların%90'ını oluşturan böcekleri, yürüyen böcekler ve uçan böcekler olarak iki kısma ayrılmaktadır. Böcekler açık ve kapalı her türlü yaşam alanlarında bulunabilmektedir. Böcekler genellikle pis alanlarda gezinerek topladıkları mikropları yaşam alanlarına getirmektedir.

Böcek ilaçlama ise bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Bireysel olarak böcekler ile mücadele etmek oldukça zordur. Çünkü böcekler çok çabuk üreyebilmektedir. Böcek ilaçlama alanında uzman ve profesyonel böcek ilaçlama şirketlerinin seçilmesi doğru olacaktır. Böcek ilaçlama mutlaka kuralları ile uzman kişiler tarafından yapıldığı zaman böcek sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Böcek İlaçlama Nasıl Yapılmaktadır?

Sayıları çok fazla olan böcekler, farklı özelliklere sahiptirler. Böcek ilaçlamasında, her böcek türü için farklı ilaçlar kullanılarak farklı uygulama yöntemleri kullanılmaktadır.

İlaçlama hakkında uygulanan yöntemleri;

  • Sıvı Kokulu İlaçlama
  • Sıvı Kokusuz İlaçlama
  • Jel İlaçlama olarak sıralamak mümkündür.

Tüm böcek türleri için uygun ilaçların su ile karıştırılması sonucu ilaçlama motoru ya da ilaç pompası ile böcek sorununun olduğu bölgeye uygulana ilaçlama yöntemine sıvı kokulu ilaçlama denilmektedir. Sıvı kokulu ilaçlama da uygulama yapılan alanın bir süre kapalı kalması gerekmektedir. Kokusuz sıvı ilaçlama ise sıvı kokulu ilaçlama ile aynı olmakta tek farkı ilaçlanan alanın kapalı kalmasına gerek yoktur. Jel ilaçlama ise, hamam böcekleri ve türleri için yapılmış kokusuz bir ilaçlamadır. İlaçlanan alandaki böcek türüne ve yoğunluğuna göre ilaçlama yöntemleri farklılık göstermektedir.

Evde Böcek Sorunu Nasıl Giderilmektedir?

Böcekler yaşam alanlarında bulunduklarında daha tehlikeli olmaktadır. Eşyalara ve besinlere zarar verip, taşıdıkları mikroplar ile insan sağlığını bozabilmektedir. Evdeki böcek sorununun giderilmesi tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi böcek ilaçlama firması ile görüşmek ile başlamaktadır. Firma böcek türüne göre ilaçlama yöntemini belirleyerek işlemi gerçekleştirmektedir. Evde böcek sorunu için bireysel mücadeleye girişilmemeli, böcek ilaçlama firmaları ile görüşülüp hizmet alınmalıdır.

Böcek İlaçlamanın Önemi

Böcek türlerinin fazla olması, mikroplu ortamlarda gezinerek bu ortamlardaki bakteri ve hastalık virüslerini yaşam alanlarına taşımaları ve birçok hastalığın kişiden kişiye bulaşmasını sağlamaları açısından ilaçlama yapılması çok önem taşımaktadır. Tahtakuruları ve pireler kan ile beslenmektedir. Bundan dolayı kan yolu ile bulaşan hastalıkları taşıyarak bulaştırırlar. Ayrıca birçok alerjik rahatsızlıklara sebep olmaktadırlar. Bu anlamda böcek ilaçlama yaptırarak yapılan bölgenin dezenfeksiyonu yapılmış olmaktadır.

Böcek İlaçları

İlaçlama yapılırken kullanılan böcek ilaçları çok önemlidir. Kullanılacak böcek ilaçlarının etkili ve kalıcı özellikte olmaları gerekmektedir. İnsan ya da hayvan sağlığını etkileyecek zararlarının olmaması gerekmektedir. İlaçlamada kullanılacak ilaçların Sağlık Bakanlığı onayının olması zorunludur. Aksi durumlarda bu tür ilaçlar zehirlenmelere neden olmaktadır. Her böcek türü için en uygun ilaçlar kullanıldığında çözüm alınabilmektedir. Detaylı bilgiye https://www.bocekilaclamaistanbul.net/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber