DÜZCE (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak, bisikletliler tarafından Düzce'ye getirildi.

Gümülcine Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi bisikletliler tarafından 3 gün önce İpsala Sınır Kapısı'na getirilen toprak, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın ardından Düzce'ye ulaştırıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonuna bağlı bisikletliler tarafından taşınan toprak, Gümüşova ilçesine getirildi.

Toprak, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicu ve Düzceli bisiklet sporcuları tarafından teslim alındı. Sporcular, aldıkları emaneti Bolu'ya kadar taşıyacak.

Cicu, AA muhabirine, Selanik'ten yola çıkan toprağın Düzce'ye ulaştığını ve bisikletliler tarafından Bolu'ya taşınacağını söyledi.

Toprağın elden ele 19 Mayıs'ta Samsun'da olmasının planlandığını aktaran Cicu, "Bugün bize maraton koşan arkadaşlarımız da katıldı. 22 kilometre boyunca koşarak ve bisikletlerle kent merkezine ulaşıp yarın sabah erken saatte Bolu'ya gideceğiz. Yarın 55 kilometre pedal çevirerek Bolu'ya ulaşan toprak inşallah 19 Mayıs'ta Samsun'da olacak." diye konuştu.

Selanik-Samsun güzergahında bulunan illerin bisiklet sporcularıyla taşınan emanetler, 19 Mayıs'ta Samsun'da olacak.

Kaynak: aa