İcra avukatı genel anlamda bireylerin birbirleriyle olan alışverişlerine Bey bu alışverişte borçlanmalarını konu alır. Bireyler pek çok sebepten birbirleri ile temas kurup alışveriş yapabilmektedirler. Bu alışverişleri neticesinde gerek nakit olarak gerek de kıymetli evraklarla borçlarına bilmektedirler. Fakat ne yazık ki ekonomik bir takım sıkıntılardan ötürü bireyler bu borçlarını ödeme noktasında belirli bir zorluklar yaşamaktadırlar. Borçlunun alacaklılara borcunu ödememesinden dolayı alacaklılar hukuki yollara başvurabilmektedirler. Bu hukuki yollardan en önemlisi icra davalarıdır.

İcra avukatı nasıl olunur?

İcra avukatı olabilmek için üniversitelerin hukuk fakültelerinin birinden mezun olmak gerekmektedir. Ardından avukatlık mazbatası alabilmek için belirli bir süre avukatlık stajını başarı ile tamamlamak gerekir. İcra avukatlarının yapacakları işler son derece geniş kapsamlıdır. Öncelikle iyi bir icra avukatı olabilmek için süreçle ilgili tüm adımları özverili düzenli ve dikkatli bir şekilde takip etmek gerekmektedir. Aynı zamanda ayrıntılara ve muhasebe bilgisine sahip olmak icra avukatlık konusunda başarı elde etmek için son derece büyük avantaj sağlayacaktır.

İcra avukatlarının hedefi nedir?

Gerek Beylikdüzü icra avukatı gerekse de bütün Türkiye çapında genel anlamda icra avukatı tercihi yapacak olan bireylerin dikkat edeceği ilk husus bu avukatların mesleklerinde son derece tecrübeli ve yetkin olmalarını incelemektir. Bu anlamda da dikkat edilecek konulardan biri icra avukatının icra davalarına ve özellikle de birinin talep ettiği davaya son derece hakim olmasını sağlamaktır. İcra avukatları icra davalarında ilk olarak tarafları uzlaştırmaya hedeflenmektedirler. Çünkü uzlaşı hem borçlu hem  de alacaklı taraf için avantajlıdır. Bu noktada devreye uzlaşının sağlanabilmesi için icra avukatının ikna yeteneğinin üstün olmazsa girer. Özellikle borçlular ile yakın temas kuran icra avukatları herhangi bir şekilde uzlaşı sağlayamazlar ise icra müdürlüklerine başvurmakta ve icra talebi başlatmaktadırlar.

İcra avukatlarının dahil olduğu dava çeşitleri nelerdir?

İcra avukatları genelde bir borcu tahsil etmek için dava açabilecekleri gibi karşılıksız çek senet davalarında da hukuki süreci başlatabilir ama yetkisine sahiptirler. Yine maksadını aşan ve kötü niyetli olarak açılan icra davalarına karşı dava açmak ve savunma yapmak içinde herhangi bir şekilde aktif rol oynayabilirler.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber