Geleceğin yapı taşı bebeklerin dünyaya gelişini kutlamak için çikolatadan başka bir tatlı düşünülemez. Bebeği ve anneyi görmeye gelen mutlu insanları, daha da mutlu edecek ikram bebek çikolatasıdır. Hiç kimse bebek çikolatasına hayır demez, diyemez. Çünkü çikolata salgılanmasını sağladığı endorfin sayesinde mutluluk katsayısını yükseltir. Bu durum basitmiş gibi görünse de çok büyük bir başarıdır. Bir insanın mutlu olmasını sağlamak kadar önemli ve güzel bir şey var mıdır bu hayatta? 

Çikolata, kakao çekirdeklerinin bulunmasıyla insanoğlunun hayatına girmiştir. Kakao ağacının çekirdeklerinin işlenmesiyle elde edilen kakao, çikolatanın ana maddesidir. Bebek çikolatası yapım aşamalarında; özel makinelerde kakao kütlesi likör haline getirilir, kakao yağı eritilir, kakao likörü ve kakao yağı belli ölçülerde, karıştırılacak kaba aktarılır, kakao tozu ve pudra şekeri eklenir, hamur haline gelen çikolata, sıcak hava üflenerek yaklaşık 12 saate değin karıştırılır. Bu işlemin gayesi, kakao kütlesi ve kakao yağında bulunan acılık hissi veren gazların uzaklaştırılmasıdır. Bundan sonra ne çeşit çikolata yapılmak isteniyorsa o yönde malzeme eklenir. Örneğin sütlü çikolata yapılmak isteniyorsa karışımın içine süt tozu eklenir. Hamur formunda olan çikolatayı inceltmek için soya lesitini ve biraz daha kakao yağı koymak gereklidir ve çikolata sürekli sıcak tutulmak zorundadır. Az miktarda vanilya eklenmesiyle şekil vermeye hazır hale gelir. Kalıplara akarken çikolata soğutulmaya başlanır, kalıplara dolan çikolata farklı farklı şekiller alır ve ağızlarımızı tatlandırır. Tıpkı bebekler gibi; anne/babanın ona kattıkları ile büyür ve şekillenir; sevgi katıldığında sevgi dolu, kötülük katıldığında kötülük dolu bir insan olur.
          
Gününüzü bebeğiniz kadar tatlandıracak bebek çikolatası için seçenek şansı oldukça fazladır; artık çeşit çeşit ebat, şekil ve içerikte bebek çikolataları üretiliyor. Size kalan sadece seçmek elbette bu kadar çok seçenek arasından seçim yapmak kolay değil.Bebek çikolatası trendleri ise ambalajında  bebeğin  isminin yazılı olduğu çikolatalar, ‘’Yerim seni’’ diye sevdiğimiz bebeklerin çikolatasını yemek ayrı bir keyif ve mutluluktur. Bebek çikolatası seçerken, dökme çikolata seçmek daha akıllıca ve maliyet açısında daha mantıklı olacaktır; şöyle ki bebek görmeye gelecek arkadaş, dost ve aile çevresi kalabalık olacağı için, gerekli olacak çikolata da buna nispeten çok olacaktır. Metal ve ahşap kutulu çikolatalar kalıcı olması ve bugünü geçmişe taşıyan hatıra olarak saklanması açısından, tercih edilecek seçeneklerdendir. Pek çok alternatif bulabileceğiniz sitemizi ziyaret etmeniz bizim için ziyadesiyle önemlidir.

https://www.cikolataatolyesi.com.tr/ Çikolata Atölyesin de farklı kategorilerde Bebek Çikolatası ürünleri inceleyebilirsiniz.
 
ADVERTORİAL
 
Editör: Vitrin Haber