SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, inşasına başlanan mantar üretim çadırlarını ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile yürütülen Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında Terme'de inşa edilecek mantar üretim çadırlarının yapımına başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 320 proje arasından desteğe hak kazanan proje hakkında bilgi veren Kılıç, daha önce alternatif tarıma destek için Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisinin yapımını tamamladıklarını belirtti.

Şimdi de Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında mantar üretim çadırlarının yapıldığına işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu yatırımla öncelikle istiridye mantarı kompost tesisini daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapmasında ağırlık kadın istihdamı olmak üzere şimdilik 7 kişiye istiridye mantarı üretimi için çadır, malzeme ve ekipman desteği verilecek. Mantar üretimi konusunda eğitim verilecek. Ayrıca hibeden yararlanmak isteyen kişiler daha sonra belirlenecek tarihte ön başvuru yapacak. Ön başvuru ve şartları yakın zamanda belediyenin sitesinde ve sosyal medya hesaplarımızdan ilan edilecek. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."


Kaynak: aa