Dünya geneline baktığımızda şirketler veya şahıslar piyasadaki yerini korumak ve daha da güçlendirmek adına devamlı suretle reklam kampanyaları ve tanıtım organizasyonları düzenlemektedirler. Ancak bunların daha da ötesinde bir şey var ki o da

Peki basın bülteni gönderimi neden önemlidir ? Basın bültenleri, reklamlardan çok daha değerli yazı türlerindendir. Zira, basın bültenlerini reklamlardan daha değerli kılan şey, reklamlar bir ürünü veya bir hizmeti tanıtırken, basın bültenleri ise şirketleri tanıtmaktadır. Şöyle ki; bir şirket ürünlerini çok iyi tanıtım satabilir ancak piyasaya sürdüğü olağanüstü bir ürünün satışlarından dolayı almış olduğu ödülün tüm dünyaya tanıtımı o şirketi rakipleri karşısında daha da ileriye taşıyarak dev bir marka haline getirir. Işte bu firmaların tanıtımı basın bültenleri gönderimi ile gerçekleşir.

Basın bültenleri ayrıca, reklam ve tanıtım yazıları gibi övgü dolu süslü cümlelerle değil, gayet sade, açıklayıcı, bilgi ve haber verir mahiyette düzenlenmektedir.

Basın bültenlerinin neden firmalarca bu kadar önemsendiğini bir de maddeler halinde açıklayalım;

- Şirketlerin imajını güçlendirir.

- Şirketlerin sadece bulunduğu ülkede değil tüm dünyada bilinirliğini arttırır.

- İstenen hedef kitleye ulaştırır.

- Şirketlerin faaliyet alanlarındaki ürün veya hizmetlere olan güveni arttırır.

- Farklı iş fırsatlarına imkan tanıyarak, girişimciler için fikir oluşturur.

Basın bültenlerinin gönderimi şirketlerin kendi bünyelerinde barındırdığı departmaların yanı sıra bir de bu işin eğitimini alan ve piyasada markalaşmış bir takım ajanslar tarafından yapılmaktadır. Bu ajanslar gerek fiziki, gerekse de online basın bültenlerinin yazımını, yayınlanmasını, raporlanmasını ve şirketlere sonuçlar hakkında bilgi verme işlemini gerçekleştirmeden sorumludurlar.

Ayrıca, basın bülteni gönderimi işlemi reklam kampanyalarından daha az bir bütçeyle hazırlarak daha büyük bir etki yaratmakta bire birdir. Şirketler ürün ve hizmetlerinin tanıtımı için milyonlarca lira bütçe ayırarak tanıtımlarını yapmaktansa, basın bültenleri sayesinde daha az bir bütçeyle ve daha kısa bir zamanda hedefine ulaşarak büyük işlere imza atma imkanına sahip olurlar.

Değerli ziyaretçiler, bu yazımızla sorusuna kalememiz el verdiğince cevap vermeye çalıştık. Bir nebze olsun faydalı olabildiysek ne mutlu bize.... sağlıklı günler dileriz...

Advertorial

Editör: Vitrin Haber