Sağlık hizmetlerinin verilme aşamasında, sağlık personelleri kadar sağlık hizmetlerinde çalışan yardımcı personellere de ihtiyaç duyulur. Yardımcı sağlık personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla, Milli Eğitim Kurumuna bağlı sağlık meslek liseleri açılmaya başlandı. Ülkemizde doktorlar ve hemşireler kadar iyi yetiştirilmiş sağlık yardımcı personeline de ihtiyaç vardır. Bu kapsamda açılan eğitim kurumlarından biri de Başer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi. Özel sağlık lisesi statüsünde açılan bu okul, sağlık alanında yardımcı personel yetiştirme ihtiyacını karşılıyor. Uzman eğitmen kadrosu ile eğitim veriliyor.

Okulun Kuruluşu ve kayıt Şartları

Başer Anadolu Sağlık meslek lisesi, sağlık meslek koleji statüsünde eğitim veren bir eğitim kurumudur. 2012- 2013 yılında eğitim hayatına başlayan sağlık lisesi, çağdaş ve teknolojik eğitim veren, sağlık personelinin sağlık bilgi ve becerisiyle donanmış, ekip çalışmasına uyumlu sağlık personeli yetiştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca Başer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, öğrencilerini yükseköğretim eğitimine de hazırlıyor. Okulu daha iyi tanımak adına baseranadolusaglikmesleklisesi.com internet sitesinden giriş yapılarak, okula ait tüm bilgilere ve eğitimin nasıl yapıldığına dair bilgilere ulaşılabilir. Okula giriş için öğrenci adayında ortaokul mezunu olmak ve bedensel veya ruhsal bir hastalığı bulunmaması gerekiyor.

Eğitim Bölümleri

Başer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, hemşire yardımcısı ve sağlık bakım teknisyenliği adı altında iki bölüm eğitimi veriyor. Hemşire yardımcısı görev tanımı arasında, hasta odasının düzeninin ve temizliğinin yapılmasını sağlamak, hastanın kişisel bakım ve temizliği ile ilgilenmek, hastanın günlük aktivitelerinin yerine getirilmesini sağlamak görevleri arasında. Hastanın muayenesi, yapılacak tetkikleri ve tedavisi için yapılan tıbbi işlemlerin öncesinde ve sonrasında, hemşireye yardım etmektedir. Eğitim süreleri 4 yıl olan liseden, bu dört yıl içinde gerekli tüm bilgi ve donanıma sahip olarak mezun oluyorlar.

Sağlık Bakım Teknisyenliği

Başer Anadolu Sağlık Meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin okuduğu bir diğer bölüm ise sağlık bakım teknisyenliğidir. Buradan mezun olan öğrenciler, hem teorik hem de uygulamalı eğitimden geçerek mezun oluyor. Lise beden ve ruh sağlığı yerinde, sorumluluk sahibi, acil durumlarda doğru ve hızlı kararlar verebilen genç sağlık personeli yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu okuldan mezun olanlar, anatomi fizyoloji- dâhiliye- cerrahi çocuk hastalıkları ve psikiyatri derslerini alıp, eğitimli birer sağlık mensubu olarak mezun oluyor.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber