Çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal becerilerinin gelişmesi için oynadıkları oyunlar çok önemlidir. Özellikle metropol şehirlerde nüfusun kalabalık olması ve yerleşim alanlarının artması çocukların güvenle oyun oynayabilecekleri alanları azaltmaktadır. Hal böyle olunca da sosyal ortamlarda kendini geliştirmesi gereken çocuklar dijital platformlara, telefon ve tablete yönelmeye başlamaktadır. Kapalı oyun alanları çocukların güvenle ve özgürce oyun oynayıp enerjilerini atabilecekleri alanlardır. Dumadum kapalı oyun parkı, 800 m2’den oluşan geniş bir alanda hizmet vermektedir. Haftanın her günü açık olan çocuklar için oyun alanı içerisinde ailece oturup bir şeyler atıştıracak bir kafe de yer almaktadır. Çocuklar buradaki parkurlarda hayal gücünü geliştirecek oyunlar oynarken diğer çocuklar ile de iletişim kurmaya çalışarak sosyal becerilerini de ilerletir. Dumadum oyun parkı çocukların kaslarının gelişmesi ve güçlenmesinde yardımcı olması için bilinçli bir şekilde tasarlanmış oyun alanları ile onların fiziksel gelişimlerini de destekler. İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Dumadum kapalı oyun parkı sayesinde ebeveynler çocuklarıyla keyifli dakikalar geçirebilir. Ayrıca burada düzenlenen etkinliklere katılabilir, özel günlerini kutlamak ya da buluşmalar organize etmek için de gönül rahatlığıyla Dumadum eğlenceli oyun merkezini tercih edebilirler.

Hijyenik Oyun Parkı

Çocukların özgürce oyun oynadığı alanların temizliği de dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Pek çok çocuğun aynı anda bulunduğu mekanın ya da devamlı temas halinde oldukları oyuncakların sık sık dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Dumadum oyun parkı tecrübeli ekibi ile bu konuda oldukça hassas davranır. Oyun alanının tamamı kullanıma açılmadan önce ve sonra rutin halinde dezenfekte edilir. Dumadum kapalı alan oyun parkı havalandırmasının da sürekli bir şekilde yapılması hijyen için önemli ve gereklidir. Havalandırma ve ferah kokuların etrafa yayılması rahatsız edici kokuların da önüne geçecektir. Dumadum eğlence merkezinin hem kapalı çocuk oyun alanı hem de kafe kısmı düzenli bir şekilde temizlenmektedir. Böylece Dumadum kapalı oyun parkını tercih eden anne babalar hijyen konusunda endişe etmez.

Dumadum Oyun Parkı Parkurları

Dumadum kapalı oyun parkı içerisinde 20 adet oyun parkuru yer alır. 1-14 yaş çocuklar için hazırlanmış bu güvenli çocuk oyun parkı, çocukların istedikleri parkurda hem bedensel gelişimlerini güçlendirebilmelerini hem de hareket kabiliyetlerini arttırabilmelerini sağlar. Parkurlar çocukların hayal dünyasını süsleyecek şekilde figürler kullanılarak tasarlanmıştır. Parkurlarda özellikle dikkat çekici cıvıl cıvıl renkler tercih edilmiştir. Bu parkurlardan bazıları şunlardır:

Trambolin

Esnek ve güçlü yaylara sahip trambolinler çocukların arkadaşlarıyla birlikte diledikleri gibi zıplayabilmeleri için hazırlanmıştır. Trambolinin etrafındaki ağlar ise çarpmlara karşı çocukları koruyan ve platformun içinde tutmaya yarayan bir güvenlik önlemidir.

Tüp Geçit

Tüp geçit ile çocuklar basamakları çıkacak, tünellerden emekleyerek geçecek ve tercih etmek istedikleri parkurlara ulaşacaklar. Bu tüneller çocukların rahat hareket edebilmeleri için olabildiğince geniş bir şekilde tasarlanmıştır. Parkurda özellikle çocukların tırmanacakları yerlerde file şeklindeki ağlar kullanılarak önlem alınmıştır.

Zipline

Eğlenceli parkurlardan bir diğeri de Zipline parkuru. Bu parkurda gerekli emniyet önlemlerinin alınmasıyla birlikte çocuklar demirlere tutunarak ayakları havada kaymanın keyfini çıkarır. Yumuşak materyaller kullanılarak oluşturulan zeminler sayesinde çocukların eğlencesi hiç bölünmez.

Ropeland

Rengarenk bir tasarıma sahip olan Ropeland parkuru örümcek adam ağına benzetilerek tasarlanmıştır. Çocuklar bu parkurda el ve kollarını birlikte kullanarak, ağlara tırmanarak buradan çıkmaya çalışmaktadır.

Bütün bu eğlenceli parkurlar ve daha fazlası için siz de Dumadum oyun parkını ziyaret edebilirsiniz. Çocuğunuzun doyasıya eğlenebileceği, içindeki enerjiyi rahatça atabileceği ve pek çok aktiviteyi gerçekleştirebileceği Dumadum’u keşfedebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber