Hem şehir içi hem de şehirler arası mesafelerin daha keyifli ve konforlu bir şekilde kat edilmesini sağlayan araçlar, sundukları çeşitli imkanların yanında, kimi zamanda hiç istenmeyen bazı sorunların ortaya çıkmasında da rol oynayabiliyor. Hangi tür araç kullanırsanız kullanın bu gibi durumlarla karşılaştığınızda kanuni açıdan hangi yükümlüklerle karşı karşıya kalacağınızı önceden bilmeniz son derece önem taşıyor.

Web sitemiz E-Yaşam Rehberi.com’un size sunduğu ayrıcalıklardan biri olan “Oto Rehberi” bölümü, aracınız için aradığınız tüm teknik detayları ve taşıtlarla ilgili her türlü önemli bilgiyi içeriyor ve karşılaştığınız olumsuz durumlarla nasıl baş edeceğiniz hakkında sizi bilgilendirerek çeşitli çözüm önerileri sunuyor. Peki, web sitemizin Oto Rehberi sayfasında hangi önemli bilgileri bulabileceksiniz? Bu sorunuza kısaca cevap verecek olursak; “Aracınızla ilgili her şey” diyebiliriz. Şimdi gelin e-yasamrehberi.com’un trafikte hayatınızı kolaylaştıracak ve aracınızla ilgili kanuni yükümlüklerinizi bilmenizi sağlayacak diğer önemli detayları hep birlikte inceleyelim.

Aracınızla İlgili Her Şey!

Sürücülerin trafikte en çok karşılaştığı sorunları farklı başlıklar altında ve açıklayıcı maddeler halinde bulabileceğiniz “Oto Rehberi” genel hatlarıyla şu ana başlıkları içeriyor:

  • Trafik Cezası ve Park Sorgulama
  • Araç Muayene İşlemleri
  • Egzos Gazı Ölçümü
  • Trafik İşlemleri
  • Ehliyet İşlemleri
  • Motorlu Taşıtlar Vergisi
  • Pert Hasarlı Araç
  • Gümrük Araç Satış İşlemleri
  • Trafik Para Cezaları
  • Tasiş Araç ve Eşya Satış İhaleleri

Web sitemiz E-Yaşam Rehberi.com’un “Oto Rehberi” bölümünde yer alan ve yukarıda ana hatlarıyla sıraladığımız başlıkların detayları ise şöyledir:

Trafik İşlemleri:

Trafik işlemleri başlığı altında; sıfır ve 2. el oto tescil işlemleri, ticari araç, otobüs, kamyon, minibüs, panelvan, motosiklet ve kamyonet gibi araçların trafikten çekilmesi ve yeniden trafiğe çıkarılması, araç logo tescili, taksimetre takılma ve sökülme işlemleri, her türlü aracın hurdaya çıkarılması, araç üzerinde diğer kişi ve kurumların haklarının takibi (rehin, haciz ve hak mahrumiyeti vb.), aracın devir ve satış işlemleri, geçici plaka belgesi, yabancılara ait araların satışı, iş makinelerinin, çekici ve römorkların tescili gibi daha birçok konuda çeşitli bilgilere yer verilmektedir.

Ehliyet İşlemleri:

Ehliyet (Sürücü belgesi) nasıl alınır ve ehliyet işlemleri nelerdir? gibi sorularınızın en güncel ve en doğru cevaplarını bulabileceğiniz bu sayfamızda; sürücü kursu başvuru evrakları, sürücü kurslarında verilen teorik ve pratik ders saatlerini, sürücü kursu fiyatlarını, sürücü belgesi aldıktan sonra yapılacak diğer işlemlerin neler olduğunu, sürücü belgesi almanın yaş sınırını, sürücü belgesi almak için eğitim şartlarını, ve sürücü belgesinin sınıfına göre geçerlilik şartlarını öğrenebilirsiniz.

Yine bu sayfamız aracılığıyla, yurtdışı ehliyet geçerlilik bilgilerini, ehliyet sınıflarını, en güncel ehliyet harç miktarlarını ve pdf formatında yazdırabileceğiniz ehliyet sınavı soru ve cevaplarını tek bir sayfada ayrıntılı bir şekilde öğrenebilir ve ehliyet işlemleri ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Egzoz Gazı Ölçümü:

Egzoz gazı ölçümü başlığı altında; egzoz gazı ölçümü için gerekli olan belgeleri, güncel egzoz muayene ücretlerini, egzoz muayene zamanlarını, gezici araç muayene istasyonlarını, araç muayene randevu alma işlemlerini, LPG/CNG sızdırmazlık raporu ile ilgili detaylı bilgileri ve büyük şehirlerdeki egzoz gazı emisyon ölçümü yapan istasyonların iletişim bilgilerini öğrenebilir ve aracınızın egzoz muayenesi için gerekli olan detaylara vakıf olabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama:

Bu başlık altında ise; Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama” linkini bulabilir, EGM’nin resmî web sayfasına güvenli bir şekilde erişim sağlayarak sorgulama işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca aracın hangi otoparka çekildiğini de yine bu başlık altında yer alan bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra web sitemizin “Oto Rehber” sayfasında; güncel motorlu taşıtlar vergisi fiyatlarını (mtv), araç sigorta işlemlerini, ehliyet ceza puan skalasını, gümrük araç satış bilgilerini, elektronik ihale yoluyla satılan araçları, Tasiş eşya ve araç satış bilgilerini, pert ve hasarlı araçların satıldığı siteleri vb. birçok konu başlıklarını da bulabilir, başta da belirttiğimiz gibi aracınızla ilgili her şeyi tek bir portal üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber