Günümüzün yaşam şartlarında işi ve mesleği ne olursa olsun herkesin ehliyet alması bir gereklilik olmuştur. Özellikle büyük kentlerde araba kullanabilmek hayatı kolaylaştırmaktadır. Gerek hayatı kolaylaştırdığı için gerekse iş ve meslek gereği trafikte araç kullanabilmek için ehliyet sahibi olmak gerekir. Yeni yasaya göre de ehliyet almak için sürücü kurslarındaki eğitimlere katılmak ve sınavlarda başarılı olmak gerekir. Ankara’da yaşayanlar ehliyet alma konusunda oldukça şanslılar. Çünkü çok sayıda sürücü kursu bulunmaktadır. Ankara sürücü kursları eğitim kalitesi ve başarı oranıyla pek çok yerdeki kurslardan daha üstündür.

Ankara’daki sürücü kursları yasa ve yönetmeliklere uygun olarak faaliyet göstermektedir. Hepsinde alanında deneyimli ve uzman eğitmenler çalışmaktadır. Ehliyet sınıfına göre son model, sigortalı ve bakımlı araçlarla pratik eğitimleri verilmektedir. Sürücü kursları modern eğitim metotları ve araçları kullanmaktadır. A1, A2, A, B, C, D, E ve H sınıfı ehliyet almak için en yakın sürücü kursuna kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Ancak almak istediğiniz ehliyet sınıfı için aranan şartlara sahip olmalısınız. Yaş sınırı ve diploma bilgileri ehliyet sınıflarında farklılık gösteriyor.

Ehliyeti olmayanlar sürücüne kursunda hem teorik hem de pratik eğitimler almak zorundadır. Ama ehliyeti olup ehliyet sınıfını yükseltmek isteyenler sadece direksiyon kurslarına ve sınavlarına katılır. Ayrıca ankara sürücü kursu merkezleri ehliyeti olmasına rağmen araç kullanamayanlar için özel direksiyon dersleri de veriyor. Birçok sürücü kursunda direksiyon eğitimleri için bayan eğitmen veya erkek öğretmen tercihi yapılabiliyor. İlk kez ehliyet almak için başvuru yapanlar önce teorik eğitimlere katılıyor. Teorik eğitimler trafik ve çevre bilgisi, araç teknik bilgisi, ilk yardım derslerinde veriliyor.

Teorik dersler bittikten sonra sürücü adayları sınava giriyor ve sınavda başarılı olanlar direksiyon eğitimine başlıyor. Direksiyon eğitimleri önce trafiğe kapalı olan kurs merkezlerinin pistlerinde başlıyor, akan trafikte devam ediyor. Direksiyon sınavında da başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanıyor. Ankara’daki sürücü kurslarıyla ilgili detaylı bilgileri www.surucukurslari.com sitesinde görebilirsiniz. Sürücü kurslarının amacı sürücü adaylarına trafik bilgilerini en iyi şekilde öğretmek, adayın aracına hakim olmasını sağlamak, kendisinin ve çevresinin can ve mal güvenliğini koruyacak becerileri kazandırmaktır.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber