Ankara, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir şehri olmak ile birlikte aynı zamanda 1920 yılından bu yana ülkemizin başkentliğini yapmaktadır. Ancak kendine has özellikleri ile dikkat çeken bu şehrin köklü geçmişi yalnızca 1920 yılından sonrası ile ortaya konulamaz. Konumu itibari ile eski Anadolu medeniyetlerinin göç ve ticaret yolları üzerinde yer alan bu şehrin tarihi kaba bir tasvir ile M.Ö 5000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Ankara isminin de geçmişinde yer alan eski Anadolu medeniyetlerin bir miras olarak günümüze ulaştığı söylenebilir. Ankara, kelime anlamı olarak Frig dilinde “gemi çapası” anlamına gelmektedir. Şehrin bu köklü geçmişi boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetler arasında, “Frigler, Lidyalılar, Persler, Selçuklular, Osmanlı İmparatorluğu” yer alıyor.

Ankara’ya Ulaşım

Türkiye'nin hemen hemen her ilinden bir satın alarak kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz başkentimizde ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Karayolu, havayolu ve demiryolu ile rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir şehir Ankara. Burada önemli olan sizin için yada uçak biletini en ucuz fiyatlar ile istediğiniz saate alabilmenizdir. Biletinizi hızlı ve ucuz almanın yolu ise NeredenNereye.com üzerinden online satın almak. Yüzlerce firmayı dakikalar içerisinde karşılaştırarak istediğiniz firmanın istediğiniz seferine biletiniz online satın alabilirsiniz. Üstelik herhangi bir olası aksilik sonucunda dakikalar içerisinde iptal etme hakkınız da var.

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara  bağlı bulunduğu coğrafya olan İç Anadolu etkileri altında karasal iklimin özelliklerini sergilemektedir. Bu nedenle şehirde yazları sıcak ve kurak geçerken kışları oldukça sert ve yağışlı olarak geçmektedir. Tarımsal üretimin zor şartlar altında gerçekleştiği Ankara buna karşın İç Anadolu Bölgesinin en kalabalık ili olma özelliğini taşımaktadır. Bunun başlıca nedeni özellikle Cumhuriyetin ilanından sonra şehre yapılan yatırımların zamanla artması ve sanayi kolunun gelişim göstermesidir. Bu sayede civar illerden göç almaya başlayan Ankara şehri zaman içerisinde nüfusunu katlamıştır.

Seyahat düzenleyeceğiniz başkentimiz Ankara’da  gezip görülmesi gereken çok sayıda yer bulunmaktadır. Bir Ankara otobüs bileti alarak yolculuk düzenlediğinizde şehirde görmeniz gereken önemli noktalardan bir tanesi de Anadolu Medeniyetleri Müzesidir. Müze, Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetten önce Anadolu tarihine verdiği önemin bir göstergesi olarak Türk vatandaşlarının hizmetine sunulmuştur. 1938 yılında geçirdiği yenilenmeden sonra tekrar hizmete açılan müze bugün Türkiye'nin en değerli müzelerinden biri konumunda yer almaktadır. Bu müzede kısa zaman içerisinde tarihin tozlu sayfalarında uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Müzenin geniş koleksiyonu içerisinde yalnızca Ankara'nın yakın tarihine ait değil aynı zamanda Paleolitik Çağa kadar uzanan geniş bir tarih koleksiyonunu görebilirsiniz. Ankara otobüs bileti alarak şehre yapacağınız ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken noktalardan bir tanesi günümüzde Ankara'nın sembollerinden biri haline gelmiş Atakule’dir. Yapımına 1987 yılında başlanan Atakule modern çizgisi ve tasarımı ile birlikte bütün bir şehri oldukça yüksekten panoromik olarak izleme imkanı sunmaktadır.

Ankara Lezzetleri

Ankara gezinizde günlerinizi şehrin belirli noktalarını gezmeye ayırırken aynı zamanda bölgenin yöresel lezzetlerinin de farkına varmalısınız. Ankara’da bulunduğunuz süre boyunca boyunca, “Ankara Tava, Öllüğün Körü, Beypazarı güveci, Ankara simidi, çubuk turşusu, Beypazarı kurusu, İnceğiz çorbası, kuru köfte, enttekke böreği, yemlik cacığı, tamtak tiridi, şibik tatlısı, efelek sarması, bazlama kebabı” gibi yöresel lezzetlerin mutlaka tadına bakmalısınız.

 

 



ADVERTORİAL
Editör: Vitrin Haber