Sahibinden araba almayı düşünüyorsanız aracı satın almadan önce birtakım kontrolleri yaptırmanız sonradan yaşayabileceğiniz mağduriyetlerin önemli bir ölçüde önüne geçecektir. Aşağıda araba alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli? sorusunun cevabını aktardık. Umarız sizler için faydalı bir içerik olur...

Sahibinden Araba Alırken Yapmanız Gereken 7 Şey!

1- Aracı Deneyimli Oto Tamircisine Baktırın!

Sahibinden araba satan birçok satıcı araçlarını hızlı bir şekilde satabilmek için var olan kusurları gizlemeye çalışmaktadırlar. İlanda her ne kadar sıkıntısız, sorunsuz bir araç açıklaması görseniz de mümkünse güvendiğiniz bir oto tamircisine aracı baştan aşağı kontrol ettirin. Araç da ciddi kusurlar varsa almaktan vazgeçebileceğiniz gibi çok ciddi olmayan kusurlar olması halinde pazarlıkta elinizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

2- Araca Bakmaya Gündüz Gidin!

Sahibinden araba alırken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de aracı akşam vaktinde almaya çalışmaktır. Genellikle iş çıkış araca bakılması planlandığından dolayı akşam vakitlerinde bakılan araçlarda var olan kusurları görmeniz bir hayli zorlaşmaktadır. Mümkünse işinizden bir günlük izin alıp gitmenizi öneriyoruz.

3- Satıcı ile Randevulaşın Ama 1 Saat Önce Aracın Yanında Olun!

Satıcı ile randevulaşıp 1 saat öncesinden aracın bulunacağı konumda olmanız siz gelmeden kusurları gizlemek için yapılabilecek hazırlıkların önüne geçebilmenizi sağlayacaktır. Her satıcı bunu yapıyor demiyoruz ama yine de olası dolandırıcılık eylemlerine karşı hazırlıklı olmak için sahibinden alırken ön hazırlıkların yapılmasına engel olucu faaliyetlerde bulununuz.

4- Uzun Bir Test Sürüşü Yapın!

Araba alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli? sorusuna verilebilecek en iyi yanıtlardan bir tanesi de mutlaka uzun bir test sürüşü yapılmasıdır. Sahibinden araba almak isteyen kişiler sadece 300-400 metre gibi kısa bir test sürüşü yaptıktan sonra aracın performansını ölçmeye çalışmaktadırlar. Size tavsiyemiz en az 25 Km test sürüşü yapmanızdır.

5- Servis Bakım Kayıtlarının Olup Olmadığını Sorgulayın!

Satın alacak olduğunuz aracın düzenli bir şekilde bakımının yapıldığına dair kayıtlar varsa bu durum satın alma yönünde olumlu bir karar almanızı kolaylaştıracaktır. Çünkü satıcı düzenli bir şekilde aracının bakımını yaptırıyorsa aracına da iyi bakmış demektir.

6- Aracın Motor ve Şase Numaralarını Kontrol Edin!

araba alırken aracın çalıntı olup olmadığını öğrenmek için mutlaka aracın motor ve şase numarası ile ruhsattaki motor ve şase numaralarının aynı olmasına dikkat ediniz. Bu sizin olası bir mağduriyet yaşamanızın önüne geçerek iş ve sosyal yaşantınızda herhangi bir aksaklık yaşamamanız için dikkat etmeniz gereken bir konudur.

7- Sözleşmelerin Tüm Detaylarını Dikkatli Bir Şekilde Okuyun!

2. el araç alırken yapılması gerekenler arasında son önemli nokta yapılacak olan sözleşmenin tüm ayrıntılarını dikkatli bir şekilde okumanızdır. Küçük harfler ile yazılmış olan maddeleri dahi okumanız sizin yararınıza olacaktır.

Böylelikle sahibinden araba alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli? sorusu ile alakalı olarak 7 önemli tavsiyede bulunduk. Sizlerin de 2. el araç alırken yapılması gerekenler ile ilgili olarak aktarmak istediğiniz görüş ve düşünceleriniz var ise lütfen bizlerle bu düşüncelerinizi paylaşınız...

Peki sahibinden ikinci el arabaları nerden bulacağım diyorsanız internet üzerinde birçok ikinci el araba sitesi var biz ise size tavsiye edebiliriz.

Anahtar Kelimeler: 2.el araç alırken yapılması gerekenler, sahibinden araba, araba alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli

Advertorial

Editör: Vitrin Haber