Ali Şener’in Kısaca Hayatı ve Kariyer Gelişimi

Ali Şener’i tarif etmek ve tanıtmak için pek çok tanım kullanılabilir. Ancak en rafine haliyle ‘Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı dövme sanatçılarından biridir.’ demek yanlış olmaz.

Ali Şener hakkında ortalıkta dolaşan pek çok spekülasyon var. Bununla birlikte ne yazık ki hakkında bilinenler oldukça sınırlı. 

Ali Şener, 01.01.1989 tarihinde Konya iline bağlı Ereğli ilçesinde dünyaya geldi. Dövme ve piercing sektörüne girişi ise, 2003 yılında Alanya’daki bir dövme ve piercing stüdyosunda çalışmaya başlaması ile oldu. Oldukça genç bir yaşta, yaklaşık 14 yaşında, başladığı çalışma hayatının kendisinin sanatsal becerisini ve fikir dünyasını da etkilediği açık. Nitekim bir fikir dünyası geliştirebilmek için öncelikle bilgi ve tecrübe kazanmalısınız. Bu günümüzde pek de rastlayamadığımız bir olgudur.

Ali Şener'in oldukça genç bir yaşta adım attığı dövme ve piercing sektörü, sanatsal beceri ile ve teknik bilgisiyle sınırlı değildir. Bunun bir de işletme boyutu vardır ki, ziyadesiyle güç  bir iştir. Hedef kitlesinin spesifik olmadığı dövme ve piercing sektörü, bir iş kolu olarak ciddi işletme ve finans bilgisi gerektirir. Bu bilgilere sahip olmadan dövme ve piercing stüdyosu açan pek çok genç  için sonuç kaçınılmaz olarak hüsran olmuştur.

Gurbette Bir Türk Sanatçı

Ali Şener, 2006 yılında dövme sanatı hakkında tecrübe edinmek amacıyla yurtdışına çıkma kararı aldı ve İsveç'in başkenti Stockholm’e taşındı. Stockholm’de araştırma ve gözlem ile geçen yaklaşık bir yıllık sürenin ardından Moonlight Body Art ismimde bir dövme ve piercing stüdyosu açtı. Bu dövme ve piercing stüdyosunu yaklaşık beş yıl süreyle başarılı şekilde işletti.

Ali Şener kendi ifadesi ile, Türkiye hasretine daha fazla dayanamayıp geri dönmek istemiş.

Gurbet kelime anlamı olarak, doğup büyüdüğü ve aile ocağının bulunduğu yerden uzak kalmak anlamındadır. Anlamı bu kadar sınırlı olan bir tabirin nasıl olup da insanı bu denli baskı altına alması ise; teori ile pratiğin her zaman birbirini tutmadığının bir göstergesidir. 

Ali Şener’in Türkiye Yılları

Ali Şener, 2011 yılında Türkiye’ye dönüp, İstanbul’da Ataşehir Tattoo Art isminde bir dövme ve piercing stüdyosu daha açtı. Böylece yıllar içinde biriktirdiği tecrübe ve bilgi ile Dövme tutkunlarına İstanbul’da hizmet vermeye başladı.

Ali Şener bir söyleşisinde “Ben, vücuduna çeşitli renkler ile şekiller çizdirmek isteyenler ile çalışmayı tercih etmiyorum. Benim işim bir sanat dalıdır; haliyle yalnızca dövmenin sanat olduğunun farkında olan kişiler ile çalışıyorum.” diyerek kendisine gelen her işi prensip olarak kabul etmeyip, seçici davrandığını belirtiyor.

Ali Şener tarafından kurulan Ataşehir Tattoo Art, büyük bir başarı elde etti ve hala da başarısını artırarak varlığını sürdürüyor. Kuşkusuz bu başarısını Ali Şener’in dövme sanatına bakış açısı sayesinde yakaladı. 

Advertorial

Editör: Vitrin Haber