Her birimiz gündelik yaşamın içinde en azından bir defa da olsa alışveriş için markete veya benzer mekânlara uğrarız. Burada yer alan her türlü ürünün üstünde farklı kalınlığa ve çizgilere sahip etiketler mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Ürünleri kasadaki okuyucudan geçiren kasiyer, tümüyle bu etiketlere odaklıdır. Çünkü fiyat bilgisi başta olmak üzere bir ürüne ait tüm bilgiler, bu etikette saklıdır. Hemen her üründe yer alan söz konusu etiketler, barkod olarak adlandırılıyor. 

Barkodların kullanım amacı, ürüne dair verileri hatasız ve otomatik bir şekilde yeni bir ortama aktarabilmektir. Fiyat bilgisinin dışında stok kodu ya da referans numaraları da bu süreçte aktarılır. Verilerde hata olmaması adına barkod okuyucuları büyük önem kazanmıştır.

Barkod Teknolojileri Gelişiyor

Günümüzde özellikle iş hacmi yoğun olan sektörlerde barkod teknolojileri, tam anlamıyla hayat kurtarıcıdır. Pek çok işletme tarafından aktif olarak kullanılan barkod teknolojileri; bilhassa perakende satış işlemlerinde, demirbaş kontrollerinde, ürün sayımlarında, kalite kontrol aşamalarında, sağlık sektöründe, fatura ödeme merkezlerinde, depolama alanlarında ön plana çıkar.

Barkodların bugün itibarıyla özellikle zaman ve maliyet avantajı yarattığı görülmektedir. Ürün fiyatları doğrudan ürünün üzerine yazılmış olsaydı, bu durumda her fiyat güncellemesinde ambalajın da değişmesi gerekebilirdi.  Teknoloji odaklı her sektör gibi barkod sektöründe de yenilikçi yaklaşımlar son dönemde dikkat çekiyor.

Sektörde Öncü Bir Marka: Akmaz Barkod

Ülkemizde barkod teknolojileri denildiği zaman akla gelen ilk şirketlerden biri olan Akmaz Barkod, sunduğu çözümlerle beraber pek çok işletmenin zaman ve maliyet kaybı yaşamada organizasyonlarını sürdürebilmesine destek oluyor.

Akmaz Barkod, sektöre etiketlik kumaş satışıyla başlamış ve adım adım büyüme ivmesi yakalamıştır. Özellikle 2009 senesi itibarıyla önemli bir ticari hamle yaparak çok daha geniş bir alanda hizmet vermeye başlamış, bugün gelinen noktada yüzlerce şirketin öncelikli tedarikçisi olmayı başarmıştır. Aynı zamanda etiketlik kumaş ve yardımcı malzemeleri konusundaki başarısını ihracat süreçlerine de yansıtan firma, bu alanda uzman olduğunu herkese kabul ettirmiştir.

Uluslararası standartlara uygun bir şekilde süreçlerini yöneten Akmaz Barkod, bu niteliğini elde ettiği sertifikalarla da pekiştirmiştir. Firma; Etiketlik kumaşlar, yapışkanlı etiketler, Termal transfer ribonlar, barkod yazıcılar ve aplikatörler ile fark yaratmayı sürdürmektedir.

Akmazlar Barkod ile Profesyonel İş Birliği

İstanbul içinde Merter ve Bahçelievler merkezli olarak müşterilerine hizmet vermeyi kesintisiz olarak sürdüren firma; kurulumdan analize, etiket tasarım yazılımlarından eğitim süreçlerine dek her noktada etkin bir şekilde rol oynamaktadır.  Her daim güvenli bir şekilde danışmanlık hizmeti alabileceğiniz ya da profesyonel düzeyde iş birliği gerçekleştirebileceğiniz Akmaz Barkod, aynı zamanda Alman Etiket yazıcı üreticisi olan CAB’in de Türkiye distribütörlüğünü üstlenmektedir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber