TOKAT (AA) - AK Parti İl Başkanlığınca, 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti Tokat Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ali Özer, parti binasında düzenlediği toplantıda, 27 Mayıs darbesinin milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalara kazındığını söyledi.

Vesayetçi odakların en son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalıştığını dile getiren Özer, milletin darbeler ve darbecilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozduğunu vurguladı.

Demokrasiye ve iradeye düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını anlatan Özer, "Millete ve hizmete sevdalı kadrolarla Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, 15 Temmuz'da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıralarının yaşatılması amacıyla milletin evlatlarının yargılanarak idam edildiği Yassıada, ismi değiştirilerek 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' olmuş, darbeci, vesayetçi odaklar ise tozlu raflara gömülerek tarih olmuşlardır. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.


Kaynak: aa