KASTAMONU (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen, gönüllülerin hem eğlendiği hem de öğrendiği "Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor" etkinliği Kastamonu'da devam ediyor.

Gönüllülerin yarışıp eğlenirken afet farkındalığını artırmaları amacıyla dün başlayan etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yolkonak Gençlik Kampı'nda sürüyor.

AFAD'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile düzenlediği program kapsamında bir araya gelen gönüllüler, yapay tırmanış duvarı, üniversiteler arası arama ve kurtarma yarışlarının yanı sıra mini golf, bisiklet gezisi ve konser gibi etkinliklere katılıyor.

Tekirdağ'dan gelen gönüllü öğretmen Sevda Kurtoğlu, AA muhabirine, çok öğretici bir kamp geçirdiklerini söyledi.

AFAD'ın "hayat" anlamına geldiğini vurgulayan Kurtoğlu, "Gençlere AFAD gönüllüsü olmalarını tavsiye ediyorum. Bunun için e-Devlet üzerinden başvurmak yeterli oluyor." dedi.

Afetlerde kullanabilecekleri çok yararlı şeyler öğrendiklerini dile getiren Kurtoğlu, "Burada birçok yarışa katıldık. Tırmanma, bisiklet, dart, golf, okçuluk yarışları oldu. Gençler burada hem dostluk kurdu hem birlikte olmayı öğrendi hem de arama kurtarma çalışmasını öğrenme şansı buldu." ifadesini kullandı.

Gönüllü Neslihan Polat ise Yozgat'tan geldiğini belirterek, "Çok güzel bir ortamda çok güzel şeyler öğreniyoruz. Haberlerde gördüklerimden, afetlerden etkilenerek AFAD gönüllüsü oldum. Bir insanın hayatına dokunmak kadar güzel bir şey yok." diye konuştu.

Mine Güler de Gebze'den geldiğini anlatarak, "AFAD gönüllüsü olup insanların hayatına dokunmak, insana çok şey katıyor. Fedakarlığı öğreniyorsunuz, insanlar için bir şeyler yapmayı öğreniyorsunuz." dedi.

Didem Sevinç ise kampı düzenlemelerinden dolayı AFAD yetkililerine teşekkür etti.

Etkinlik, yarın sona erecek.

Kaynak: aa