KASTAMONU (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen "Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor" etkinliği Kastamonu'da başladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, gençler ve gönüllülerin yarışıp eğlenirken afet farkındalığını arttıracakları "Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor" etkinliğinin Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'nda başladığı belirtildi.

AFAD'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile düzenlediği programda 553 genç ve gönüllünün bir araya geleceği aktarılan açıklamada, "Yarışmalar ve etkinliklerle afetlerde doğru davranış kültürünü geliştirecek katılımcılar, konserlerle eğlenecek." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AFAD'ın Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor etkinliği, 3 gün boyunca yarışmalar, etkinlikler, derecelendirme heyecanı ve konserlere ev sahipliği yapacak. Program kapsamında, Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması düzenlenecek. Afet ve Gönüllülük Konulu Fotoğraf Yarışması ve Liseler Arası Afetler Konulu Kompozisyon ile Afetlerde Gönüllülük Konulu Resim Yarışmasında ulusal dereceye girecekler belli olacak. Etkinlikler kapsamında Sinan Akçıl ve Murat Kekilli konserleri gerçekleştirilecek."

"Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması" hakkında bilgi verilen açıklamada, "Yarışmaya 25 ildeki 32 üniversitede öğrenim gören toplam 448 genç katılıyor. Katılımcılar, üniversitelerinde arama kurtarma kulübü kurup AFAD il müdürlüklerinden gerekli eğitimi alan gençlerden meydana geliyor. Yarışma, enkaza girişte standart operasyon prosedürleri, üstten ve yandan giriş teknikleri ile enkazda kurtarma, doğada kayıp arama, iple yapay tırmanış ve afet ve acil durumlar hakkında bilgi yarışmasından oluşuyor." değerlendirmesinde bulunuldu.


Kaynak: aa