ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Artvin Meslek Yüksek Okulu Avcılık ve Yaban Hayatı Programı tarafından "Yaban Hayatı" sergisi açıldı.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sergiyi Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ile bazı kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar gezdi.

AÇÜ Artvin Meslek Yüksek Okulu Avcılık ve Yaban Hayatı Programı Öğretim Görevlisi Gökçe Ali Keleş, gazetecilere, "Yöremizde bulunan yaban hayatının varlığının bilinirliğini artırmak ve sürdürülebilir bir yaşam için yaban hayatının tanıtılması kapsamında yöremizde ölü ele geçen yaban hayvanlarını taksidermi sanatı ile buluşturup bu sergiyi açmış bulunmaktayız." dedi.

Artvin MYO tarafından 2015 yılından itibaren tahnit çalışmalarına başladıklarını kaydeden Keleş, "Avcılık ve yaban hayatı programı öğrencileri ders kapsamında hem eğitim aldılar hem de hayvanları yakından tanıma fırsatı buldular." diye konuştu.

Vali Doruk ise Artvin'in yaban hayatı bakımından zengin bir il olduğunu belirterek, serginin kentin tanıtımına katkı sunacağına inandığını söyledi.

Kaynak: aa