Gaziantep orjinlidir, tatlılarda sıklıkla rastlanılan antep fıstığı yemeklerde de damağımızı şenlendirir. İçi yeşildir, nefis çerezliktir: Antep fıstığı. Peki lezzeti dışında onu bu kadar vazgeçilmez kılan nitelikler neler? ‘’Antep fıstığının faydaları nedir?’’ dedik ve 5 ana başlıkta anlattık!

1-Potasyum içerir

Potasyum vücudumuzun su ve mineral dengesini korumasını sağlar. Genellikle onu kayısı, hurma, fasulye, portakal gibi meyve ve sebzelerden alırız. Potasyum düşüklüğünde, kalp atışında düzensizlik, organ fonksiyonlarının doğru bir şekilde yerine getirilememesi, kas kasılması gibi sorunlar görülür. Düzenli olarak antep fıstığı tüketerek potasyum ihtiyacınızı karşılayabilir, kan basıncınızı koruyabilirsiniz.

2-Demir kaynağıdır

Demir birçok faydasının yanında özellikle kırmızı kan hücrelerinin ve hemoglobinin normal oluşumunu destekleyen önemli bir faktördür. Vücudumuz için olmazsa olmazdır! Demir eksikliğinde ayrıca, halsizlik, sürekli yorgunluk, saç dökülmesi, tırnak kırılması, cilt kuruluğu gibi belirtiler görülür. Antep fıstığı güçlü bir demir kaynağı olup, kan hücrelerinin ve hemoglobinin normal oluşumunu destekler, vücutta normal oksijen taşınımına yardımcı olur; hücrelerin bölünmesinde görevi vardır, yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasında rol oynar. 

3- Biri protein mi dedi?

Protein denildiğinde akla ilk olarak yer fıstığı gelse de antep fıstığının da bir protein kaynağı olduğunu hatırlatalım. Protein kas ve hücre gelişimi için gereklidir. Antep fıstığını düzenli olarak tüketerek kas kütlenizin artışına ve korunmasına katkıda bulunabilir, kemiklerinizi güçlendirebilirsiniz. 

4- Yüksek lif içerir

Lif sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir. Ayrıca tokluk hissini uzatır, bu yüzden sağlıklı diyet listelerinde sıklıkla yer alır. Antep fıstığı lif açısından da zengindir.

5- Tekli ve Çoklu Doymamış Yağ Asitleri

Antep fıstığı tekli ve çoklu doymamış yağ asidi içerir. Diyette doymuş yağların doymamış yağlarla yer değiştirmesi normal kan kolesterol düzeyinin korunmasına katkıda bulunur.

Antep fıstığının faydaları saymakla bitmez aslında! Ancak bu 5 fayda, onu tüketmek için başlı başına bir nedenken, bir de üstüne enfes lezzet eklenince, ‘’Neden hemen satın almıyorum?’’ diye sormak normal. Her zaman taze ve kaliteli antep fıstıklarının kapınıza gelmesi için bir tık buraya alalım.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber