3D Yazıcıda Kullanılan Hammaddeler Nelerdir?

Endüstriyel 3D baskı yöntemleri, ihtiyaçlarınıza uygun hammaddeleri tespit ederek ürünü en ideal biçimde şekillendirmeyi sağlayan katmanlı imalat teknolojileridir. 3D baskı hizmetleri birbirinden farklı birçok teknolojiyi bünyesinde barındırır. Bu teknolojilerin içerisinde çok çeşitli mühendislik plastikleri ve metalleri bulunmaktadır.

3D Baskı Malzemeleri Nasıl Özellikler Gösterir?

ABS, PLA gibi standart plastik malzemelerin yanında SLS ve MJF teknolojilerinde kullanılan PA12 ve FDM teknolojisinde kullanılan PC, TPU ve ASA gibi plastik malzeme çeşitleri de yoğun bir şekilde kullanılır. ABS malzemeler, kolay işlenebilir ve mukavim olabilmesi ile de birçok alanda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yaygın kullanılan diğer bir ham madde PLA ise gelişmiş yüzey ve ölçü hassasiyetlerine sahiptir. Bu malzeme biyoçözünür özelliğe sahiptir. 190 ve 220 santigrat derece aralığında ısıl dayanım özellikleri gösterir. Başka bir ham madde ise Naylon PA 12 ise fiyat performans açısından uygun bir malzeme olarak bilinir. Dayanıklılığı ile ön plana çıkar.

3D Yazıcıların Avantajları Neler Olmaktadır?

3 boyutlu ürünleri tasarlamak ve bunları üretmek için kullanılan bu gelişmiş katmanlı imalat teknolojileri, kompleks geometrileri ortaya çıkarmak için idealdir. Bilgisayar ekranlarında tasarlanan her türlü modeli dakikalar içerisinde somut nesnelere dönüştüren bir üretim teknolojisidir. 3D Baskı  teknolojisi sayesinde üretilemeyen parçalar ve geometri sınırlandırmaları ortadan kalkmıştır.

Az adetli üretimde maliyet açısından oldukça avantajlıdır. Hızlı prototiplemeden son ürün imalatına kadar geniş hizmet alanlarını kapsar. Hızlı ve hassas üretimler gerçekleştirerek zahmet işçilikleri ve masrafları minimize eder.  Çok daha az maliyetle yüksek dayanım ve boyutsal doğruluğa sahip sağlam parçaları son derece hızlı bir şekilde ürettirebilirsiniz. Düşük hacimde yüksek ölçüsel hassasiyete sahip parçalarınızı hızlıca ürettirebileceğiniz çevre dostu bir imalat teknolojisidir.

3D Yazıcılar Nasıl Çalışmaktadır?

Bu yazıcılar genel anlamda her sektörde boy gösterdiği için çalışma yöntemleri de oldukça basit ve aynı zamanda çeşitli olmaktadır.  3D yazıcılar ile üretim polimerler(plastik hammaddeler) veya metaller kullanılarak gerçekleştirilir. Farklı 3D baskı teknolojileri, üretim süreçleri ve ihtiyaç alanları bakımından birbirinden farklılık gösterir. FDM teknolojisinde termoplastik katı filamentler eritilerek kalıptan geçirilirken, toz zeminde füzyon teknolojilerinde(DMLS, SLS) toz formunda malzeme termal bir enerjiyle birleşerek katman katman üretim tamamlanır. Çoğunlukla prototipleme veya endüstriyel son kullanım parçalarını üretme amaçlı kullanılır.Havacılık savunma sanayii, otomotiv, beyaz eşya ve medikal endüstrilerinde yaygın bir şekilde kullanılır.

Endüstriyel 3D baskı hakkında bilgi ve fiyat teklifi almak için https://www.tridi.co/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber