Video paylaşım platformlarının artmasıyla birlikte herkesin video oluşturması, indirmesi ve düzenlemesi gerekiyor.

Günümüzün rekabetçi platformunda pazarlama uzmanları, ham görüntüleri çarpıcı videolara dönüştürerek kitleleri ürün ve hizmetlerine çekmek için çaba sarf ediyor; sıradan kullanıcıların YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo gibi platformlarda neler olduğunu arkadaşlarıyla paylaşması gerekiyor.

Kaliteli bir video düzenleme programınız varsa tüm bunlar kolayca yapılabilir. Piyasaya çok çeşitli video düzenleme yazılımları yüklense de, bazılarının ücretsiz olduğu iddia ediliyor. Ancak dışa aktarılan video kliplerde büyük bir filigran oluyor ve bu editörlerin de kullanımı ücretsiz değil.

Bu nedenle, dışa aktardıktan sonra filigran olmadan kullanımı tamamen ücretsiz olan ve videoları profesyonel hale getirmek için güçlü video düzenleme araçları içeren en iyi video editörlerinden bazılarını seçtik.

1. InVideo.io

YouTube, TikTok, Twitch, Instagram... video barındırabilen platformlar uzun süredir yükselişte. Yine de, bir videoyu hızlı bir şekilde yapmak için, çekime ek olarak, video düzenleme kritik bir rol oynuyor. İşte burada işler karmaşıklaşıyor, çünkü öğrenmesi kolay ve video sekansına istenen görünümü verebilecek bir düzenleme yazılımı bulmanız gerekiyor. Bu alanda, erişimi az çok kolay olan birçok uygulama vardır ve ayrıca herhangi bir kurulum gerektirmeyen ücretsiz ve ücretli çevrimiçi hizmetler de vardır.

InVideo’ya başlamak için, sadece adınızı, e-postanızı ve telefon numaranızı girmenizi gerektiren kayıt olmanız gerekir. Ardından montaj sihirbazı belirir. Örneğin sinematik yani 16:9 formatından başlamak mümkündür. Daha sonra, kısa web videolarında çokça yapıldığı gibi, bir videoya neredeyse otomatik olarak metin gömebilirsiniz. Aynı şekilde, kendi anlatı müziğinizi, hatta metninizin ses sentezini eklemek mümkündür.

Videoları kırpılabilir, kesebilirsiniz. Avantajı, rakiplerinden farklı olarak videolara filigran eklemeyişidir. Bu gerçek bir artı, ancak daha fazla video örneği almak ve video oluşturmada daha ileri gidebilmek için sitede sunulan ücretli planlardan birini seçmelisiniz. InVideo, Windows ve macOS ile uyumludur ve iPad dahil tabletlerde çalışır.

2. VSDC Free Video Editor

Uzun bir geçmişi olan VSDC, çevrimiçi olarak sunulan en iyi ücretsiz video düzenleyiciler listesinde ikinci sırada. Bu araç, pazarlama uzmanlarına ürün demoları oluşturmada ve izleyicilerinin bilgi tabanını geliştirmek için videoları nasıl kullanacaklarında yardımcı olacak kadar yeteneklidir.

Düzenlenen videolarda filigran bırakmayan bu editörde düzenlenen videoların kalitesinden etkileneceksiniz. Bu yazılım aracı, kullanıcıların ücretsiz eğitimler oluşturabilmeleri ve bunları çevrimiçi olarak farklı web sitelerinde yayınlayabilmeleri için çok çeşitli dosya formatlarını destekler.

VSDC'nin ayrıca profesyonel düzeyde düzenleme için maske aracı, seslendirme, chroma key gibi gelişmiş araçlara sahip olan ve 19.99 dolara mal olan bir profesyonel sürümü vardır.

3. OpenShot

Kısa video projelerinde çalışmak için zengin özelliklere sahip ancak kullanımı kolay bir yazılım aracı arayanlar için bu ödüllü araç harika sonuçlar sağlayabilir. Kullanıcıların basit sürükle ve bırak araçlarıyla ses bilgilerini karıştırırken klipleri kırpmasına, sorunsuz bir şekilde ölçeklendirmesine ve yeniden boyutlandırmasına olanak tanır.
Çoklu kamera düzenleme özelliğine sahip olmamasına rağmen, profesyoneller için uygun hale getiren diğer birçok gelişmiş özellik ile yüklenmiştir; liste, 3D animasyon araçlarını ve chroma key işlevini içerir. Bu etkileşimli araç, sosyal medya ve YouTube kanalları için videolar oluşturmak isteyen yeni başlayanlar için uygundur.

4. Lightworks

Profesyonel düzeyde video düzenleme yazılımına ihtiyacınız varsa, Lightworks sizin için birçok ilginç özelliği bir araya getirdi. Bu aracın The Wolf of Wall Street ve Pulp Function gibi popüler Hollywood filmlerini düzenlemek için kullanıldığını bilmek sizi mutlu edecektir.
Lightworks, kullanıcılara herhangi bir video uzunluğu sınırı kuralı koymaz; dahası, sağlıklı çevrimiçi topluluğu, kaliteli projeler tasarlamak için yeni başlayanlara en yüksek puanlı ipuçları ve püf noktaları ile yardımcı olur. Lightworks'ün ücretsiz sürümü, yalnızca çıktı biçimlerinde bir sınırla, ücretli sürümün hemen hemen tüm özelliklerine sahiptir.

5. Shotcut

Desteği çok çeşitli video dosyası formatlarına genişleten başka bir açık kaynaklı editör. Shotcut, yeni başlayan film yapımcılarından oluşan büyük bir topluluğa sahiptir, ancak etkileşimli kullanıcı terminali nedeniyle kullanımı zor bulmuyorlar.
Kullanıcıların kolaylıkla özel videolar tasarlamalarına yardımcı olabilecek harika video/ses efektleri ve değişken kare hızları ile birlikte çok çeşitli dosya biçimleri vardır.
Shotcut’un en değerli özelliklerinden biri, sistemden proje içe aktarmayı gerektirmeyen yerel zaman çizelgesi düzenleme özelliğidir. Harika videolar oluşturmak için dalga formlarını ve çoklu izleri kilitleme gibi çeşitli sezgisel eylemlere izin verir.


Advertorial

Editör: Vitrin Haber