Toplantı Tema Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci, yönetimden aktif gönüllüler, Genç TEMA Öğrenci Kulübü Koordinatör Akademisyeni Tuba Akar, Genç TEMA Öğrenci Kulübü Başkanı Pınar Eşit ve 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı açılış konuşmasını yapan İl Temsilcisi Özgür Cebeci henüz 1 yaşında olan kulübün kuruluşunun korona pandemisine denk gelmesi, ardından üzücü ve yıkıcı 6 Şubat depreminin üzerine KYK yurtlarının depremzedeler için seferber edilmesi ve yüzyüze eğitimin başlayamaması nedeniyle Genç Tema Öğrenci Kulübü öğrencileriyle Tema İl Temsilciliğinde aktif gönüllü olan büyükleriyle gecikmelide olsa bir araya gelebilmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi. Bu kısıtlı zamanda  Genç Tema Öğrenci Kulübü öğrencileriyle 2 genel kurul yapıldığını, Durağan İlçesi yüksek rakımda yer alan Emirtolu gibi dezavantajlı köy okulu öğrencileriyle iki projenin hayata geçirildiğini, sıfır atık projesi ile iklim değişikliği projeleri sunumlarının yapıldığını, “Toprağa Saygı Yürüyüşü”nü gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu anlamlı etkinliği, Vakfın amacına da uygun biçimde doğanın kalbinde gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadığını, evlerini kendilerine açan Yücel öğretmen ve ailesine çok teşekkür ettiğini bildirdi.

Daha sonra söz alan Genç TEMA Öğrenci Kulübü Koordinatör Akademisyeni Tuba Akar ile Genç TEMA Öğrenci Kulübü Başkanı Pınar Eşit kulübün 2024 mayıs ayına kadar yapılabilecek etkinlikler ve kulüp tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra 2024 Haziran ayına kadar gerçekleştirecekleri plan ve programlarını aktardılar.

Ev sahipliğini yapan Sinop Tema Vakfı İl Temsilci Yardımcısı ve Sinabeli Kadın Kooperatifi Kurucu üyesi de olan emekli öğretmen Yücel Demirhan Vakfın çalışma faaliyetleri arasında yer alan “Kırsal kalkınma modeline” örnek olabilecek olan kooperatifin kuruluşu, binasının restorasyonuyla başlayan başta pamuklu veya yünlü kilim dokuma faaliyetleri ve köy kadınlarına olan etkilerini içeren sunumunu gerçekleştirildi. Toplantı köyde kadınları tarafından üretilen ikramlar ve yağmurun yağmadığı zamanlarda ise gençlerin halay çekmesi ve evin korusunda yapılan geziyle sona erdi.

Cinnet getiren polis memuru 2 meslektaşını şehit etti Cinnet getiren polis memuru 2 meslektaşını şehit etti

Editör: Vitrin Haber