"PLAY FOR IMPROVABİLİTY” (Gelişim İçin Hareket) projesi kapsamında çeşitli ülkelerden Sinop’a gelen gençler sahneledikleri tiyatro gösterimi ile Türkiye’de ve dünyada artış gösteren genç işsizlik sorununa çözüm önerileri getirdi.
 
Sinop Hayaller Tiyatrosu tarafından hazırlanan Erasmus+Bireylerin Öğrenme Hareketliliği "PLAY FOR IMPROVABİLİTY” (Gelişim İçin Hareket) projesi kapsamında çeşitli ülkelerden Sinop’a gelen gençler, öğrencilere tiyatro gösterimi yaptı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Sinop Hayaller Tiyatrosunun projelendirdiği play for ımprovability “Gelişim İçin Hareket” projesi kapsamında Türkiye ile birlikte Macaristan, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Gürcistan, Sırbistan ve Kıbrıs’tan Sinop’a gelen gençler, hazırladıkları tiyatro gösterileri ile Türkiye’de ve dünyada artış gösteren genç işsizliği sorununa  yeni çözüm önerileri sundu. Çeşitli ülkelerden Sinop’a gelen 30 genç burada 4 gün boyunca yaptıkları atölye çalışmaları ile genç işsizliği sorununa çözüm üretmeye çalıştı. Bu kapsamda kendi kaleme aldıkları tiyatro oyunlarını öğrencilere ve Sinop halkına sergileyen gençler büyük beğeni topladı.

Proje hakkında bilgi veren Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, proje ile genç işsizlik sorunu üzerinde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve düzenlenen etkinlikler neticesinde de projenin amacına ulaştığını söyledi. Cangül; “Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Sinop Hayaller Tiyatrosunun projelendirdiği play for ımprovability “Gelişim İçin Hareket” projesi kapsamında 8 ülkeden yaklaşık 30 katılımcı 8-16 Ocak tarihleri arasında ilimizde bulunuyorlar. Bu proje kapsamında dünyada ve Türkiye’de oluşan genç işsizlik için yeni çözüm önerileri üretmek amaçlanıyor. Bu üretilen önerileri hazırlanan oyunlarla tiyatral bir gösteri ile duyurmayı amaçladık. Bu kapsamda arkadaşlarımız 5 gün boyunca yaptıkları atölye çalışmalarında ortaya çıkardıkları drama çalışmalarını Sinop’ta ilköğretim ve lise öğrencilerine sergilediler. Oyunların tamamı arkadaşlarımız tarafından yazıldı. Genç işsizlik ile alakalı arkadaşlarımız kendi düşünce ve duygularını kaleme aldılar ve Sinoplulara sundular. Oyunlar İngilizce olarak seslendirildi. Bize proje grubumuzda bulunan bir arkadaşımız oyun esnasında tercümanlık görevi yaptı. İzlenen oyunlar öğrencilerden büyük beğeni topladı” dedi. Proje kapsamında Sinop’a gelen gençler böyle anlamlı bir proje içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. Gençler ayrıca Sinop’ta kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler. 

Editör: Vitrin Haber