Geleceğe kör bakanlar ve Geçmişine sövenler..

Bizim kudretimizin ulaştığı yerlere onların hayalleri bile ulaşamaz... (Fatih Sultan Mehmet Han) demişti ecdadımız, onlar başardılar. asırlar öncesinden kurdukları hayalleri azimle gayretle yılmadan yorulmadan usanmadan büyük bir özveriyle gerçekleştirdiler. 
Bıratıkları mirası koruyamadık. şahşi menfaatler ve küçük hesaplar uğruna herşeyimizi kaybettik. Ülkesine ihanet içinde bulunanlar, Geçmişten günümüze ülkemiz için bir şeyler yapmanın üretmenin gayretinde olan insanları, hep hayal kurmakla itham ettiler. Hep biz yapamayız. biz kimiz'ki öyle projeleri hayata geçirelim, yapamayız edemeyiz gücümüz yetmez diyerek, hep engellediler. Geleceğe hep kör baktı hayal bile kurmaktan aciz ülkesine yabancı kişiler.
Oysa Hayalleri büyük olanlar ancak dünyanın geleceğinde söz sahibi olabilirler. Çünki hayal etmeden bir şey üretemez geliştiremezsiniz.
uçak üretiyorduk fabrikamız vardı kapattılar. Büyük hayalleri olan 23 mühendisin biraraya gelmesiyle, 1961 yılında 4.5 ay gibi kısa bir sürede Devrim adını verdiğimiz otomobili ürettik. lakin o dönemin batı hayranı satın alınmış medyasının, akıl almaz muhalafeti ve batıya uşaklık eden güruhlar sebebiyle, 5. otomobilin üretiminden sonra proje sonlandırıldı.
Malesef ülkemizde aydın geçinenlerin bir çoğu geçmişini kötülemek ve  ecdadına sövmeyi aydın olmanın gereği sanıyorlar. Geleceğe kör geçmişine düşman bu aydın geçinlere sorsanız, ülkenin geleceğine dair bir tek proje sunamazlar, kafalarındaki tek proje batıya köle olabilmektir. ülkelerindeki her gelişmeye kalkınma hareketine karşı çıkar, engellemek için her yola başvururlar..
Geleceğe kör bakan geçmişiyle kavgalı bu gürüh, çalışmadan üretmeden ülkenin sahibi olduklarını iddia etmektende geri durmazlar. kendileri gibi olmayanları, kendileri gibi düşünmeyenleri, hatta kendileri gibi giyinmeyenleri dahi aşşağılayarak kabullenemezler..
Geçmişe sövmek geleceğe kör bakmak ancak kafası çalışmayan beş para etmez ahmakların işidir.
Böyle olanların aydınlığı, kendi ayak diplerini bile karanlıktan kurtaramaz. bunlar tarihe hiç bir işe yaramaz fosiller olarak geçecektir..
Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diyen geçmişiyle barışık geleceğe umutla bakan kadrolar, işbaşına geldikleri günden beri, her türlü engelleme ve ihanetlere rağmen,  ülkesine yabancı olanların hayal bile edemeyeceği Devasa projeleri, bir bir hayata geçiriyor. biri biterken bir diğer Büyük proje devam ediyor. Artık geleceğe daha aydınlık daha bir umutla bakabiliyor olmanın heyacanını yaşayıyoruz. 
Bir daha Hayallerimizin çalınmaması için bize düşen, ülkemiz ve milletimiz için çalışanların yüküne omuz vermek. geçmişimizle barışıp ufak tefek farklılıkları bir tarafa bırakarak, ben sen o yok biz varız Biz hep birlikte büyük TÜRKİYE'yiz diyebilmektir vesselam...