İSTANBUL (AA) - Fuzul, gayrimenkul ve otomotiv gibi kritik sektörlere katkısını sürdürürken, 2023'te müşteri deneyimi mükemmeliyetine yoğunlaşacak.

Fuzul açıklamasına göre, geçen yıl sermayesini 350 milyon TL'ye çıkaran şirket, şube sayısını 111'e, bulunduğu il sayısını 61'e ulaştırdı.

Tasarruf finansman modeliyle 30 yılı aşkın süredir ülkenin gayrimenkul ve otomotiv gibi kritik sektörlerine katkısını sürdüren Fuzul, bu sene müşteri deneyimi mükemmeliyetine odaklanacak.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022'de BDDK lisansı aldıklarını, Finansal Kurumlar Birliği'ne üye olduklarını ve sermayelerini 350 milyon TL'ye ulaştırarak regülasyon ve finansal güç anlamında ciddi atılım yaptıklarını bildirdi.

Bu sene müşteri deneyimi mükemmeliyetine odaklanacaklarını vurgulayan Akbal, şu açıklamalarda bulundu:

"Fuzul'ü kurduğumuz günden bu yana verdiğimiz hizmetin özünü 'dayanışma ekonomisi' olarak yeniden tanımladık. 2022'de yeni paket ve kampanyalar geliştirmeye, şube açılışlarına devam ettik. Hazırladığımız motosiklet ve karavan paketleri ile insanların değişen ihtiyaçları için gereken finansal kaynağa çözüm sunduk. Hizmetimizin etki alanını insanlara ve ülkemize olan katkılarını artırmak adına Memleketim Paketi'ni hazırladık. Bu paketimizle yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye'de istedikleri eve sahip olmalarını, aynı zamanda da ülkemiz ekonomisine döviz girdisi sağlamayı hedefledik."

- "2022'yi toplam 9,7 milyarlık finansman talebiyle kapattık"

Eyüp Akbal, son olarak "dayanışma ekonomisi" felsefesini temel alan 5 Bin Faizsiz Konut Finansmanı Kampanyası'na imza attıklarını anımsatarak, "Paket ve kampanyalarımızla daha fazla kişinin tasarruf etmesine, kredi ve faiz yükünün altına girmeden motosiklet, karavan, ev ve çatılı iş yeri sahibi olmalarına destek olduk. Gayrimenkul, otomotiv gibi ülke ekonomisinin çarklarına hız kazandıracak paketler geliştirdik." açıklamasında bulundu.

Geçen yıl sermayelerini 350 milyon TL'ye, şube sayısını 111'e çıkardıklarını ve bulundukları il sayısının 61’e ulaştığını aktaran Akbal, şu bilgileri verdi:

"Türkiye genelindeki yaklaşık 1.500 çalışanımızla binlerce insanı ev, araç ve çatılı iş yeri sahibi yaptığımız bir yıl oldu. Ayrıca Genel Müdürlüğümüzü finansın kalbi diyebileceğimiz Büyükdere aksında bulunan kendi binamıza taşıdık ve 2021'de başladığımız organizasyonel yapımızı değiştirmeye yönelik yatırımlarımızı tamamladık. Tüm çalışmalarımız ve yatırımlarımızla birlikte aldığımız finansman talebi önceki yıla göre yüzde 45 yükseldi. 2022'yi toplam 9,7 milyarlık finansman talebiyle kapattık."

- "Sektörde çekilişli sistemdeki tepe rakam 5 milyon TL'ye çıkartılmalı"

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, 2023'te oldukça umutlu olduklarını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Ekonomi Modeli'nin sonuçlarının daha fazla görüleceği, bu etkiyle enflasyonist ortamdan uzaklaşılacağı, faiz oranlarının tek haneli rakamlara çekileceği, üretimin sonuç vereceği gibi pozitif beklentiler var. Tüm bu gelişmeler beklenen ölçüde gerçekleşirse insanlar erteledikleri ev ya da araç ihtiyaçlarını tekrar gündeme taşır ve bu gelişme sektöre büyüme olarak yansır. Ancak büyümenin istikrarı ve insanların ertelediği ev finansmanına ulaşmaları adına günümüz enflasyonist ortam da düşünülerek, tasarruf finansman sektöründe çekilişli sistemdeki tepe rakamın 1 milyondan 5 milyona çıkartılması ve ürün çeşitliliğinin artırılması gerektiğini düşünüyorum."

Akbal, konut ediniminde yeni teşviklerin gelmesi gerektiğini kaydederek, bu desteklerin tasarruf finansman sektörü için de sağlanabilirse tasarruf oranlarının artacağını ve ekonomiye katkı sunacağını bildirdi.

Kaynak: aa