Sinoplu umreciler kutsal topraklarda

Sinop'tan umre ziyareti için kutsal topraklara giden 98'i kadın 163 kişi bugün Sinop Hava limanından dualarla uğurlandı.

Diyanet işleri Başkanlığı'nın organizasyonu ve Sinop İl Müftülüğü'nün öncülüğünde 163 kişilik umre grubu bugün dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İlk olarak sabah namazında Alaaddin Camisinde bir araya gelen umre kafilesi burada düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Ardından otobüslerle Sinop Havalimanına geçen kafile, yakınlarıyla vedalaşmaları ve gümrük işlemleri ardından Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla Cidde'ye hareket etti. Kafile 3,5 saatlik yolculuktan sonra Cidde Havalimanına indi.

20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Mekke-i Mükerreme'ye, ardından'da Medine-i Münevvere'ye geçecek olan kafileye İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlık yapıyor.

Kafile 12 Ocak tarihinde Sinop'ta olacak.

Umre gurubu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Sinop'tan uçak seferi ile aktarmasız olarak gönderilen ilk kafile olma özelliğini taşıyor.

İl Müftüsü Erkan'ın başkanlığındaki kafilede; Ekrem Ünal, Salim Tabak, Dursun Yıldırım, Ramazan Kahriman, Azize Balcıoğlu ve Dursun Şentürk adlı din görevlileri de yer alıyor.