SİNOP GÜNCEL

Sinop Şehidini Uğurladı

Şehit Uzman Onbaşı Bahattin Dolma, memleketi Dikmen ilçesinde tekbirler ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Sinoplu Uzman Onbaşı Bahattin Dolma (25), askeri uçakla Sinop Havalimanı'na getirildi. 

Şehidin yakınlarının feryadı, protokol üyelerini ve vatandaşları ağlattı.

Şehit Onbaşının yakınlarının gözyaşları yürekleri yaktı.

Acılı eş Büşra Dolma'nın feryadı yürekleri dağladı. Büşra Dolma'nın; "Askerim vatan sağ olsun. Ama Bahattin Dolma son olsun. Başka şehit olmasın. Kimse ağlamasın bana kızan sonra. O dik durdu bende dik duracağım" dedi.

Şehit naaşının gelişi sırasında Uzman Çavuş Bahattin Dolma'nın Dikmen ilçe merkezi Afet Konutlarında Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağından feryatlar yükseldi.

5 çocuklarından birini kısa süre önce trafik kazasında kaybeden, şimdi de 25 yaşındaki 2 yıllık evli oğullarını şehit veren Baba Satılmış Dolma ve acılı anne Emine Dolma, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Sinop Müftü Vekili Mehmet İzci'nin yaptığı dua ve helallik alması sonrası şehit cenazesi Merkez Yeni Camisine getirildi. Burada tekbirler ve salavatlar ile karşılanan şehit uzman için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un iç güvenlik anlamında bu zamana kadar 60 şehit verdiğini söyledi.

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un iç güvenlik anlamında bu zamana kadar 60 şehit verdiğini söyledi.

Şehit Uzman Onbaşı Bahattin Dolma ikindiye müteakip kılınan cenaze namazı ardından tekbirler, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla ilçe mezarlığına götürüldü.