SİNOP GÜNCEL

Sinop-Ayancık yolunda heyelan

Ayancık-Sinop karayolunun kapanmasıyla sonuçlanan heyelan alanında teknik incelemelerde bulunuldu.

Aşırı yağışlar nedeniyle Genze mevkisinde meydana gelen heyelanda kapanan Ayancık-Sinop güzergahının açılması için karayolları 2-3 alternatifli proje üzerinde çalışırken, heyelanın boyutları ise dudak uçurtuyor.

Yapılan incelemede, 300 bin metreküplük heyelan hareketliliği tespit edildi. Yolun kısa sürede açılması zor görünüyor.

Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün,İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti teşkilat üyeleri ve karayolları teknik ekibi heyelan alanında incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarının da katıldığı inceleme sırasında konuşan Vali Hasan İpek, oldukça büyük bir heyelanla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin'de, heyelanın boyutlarının oldukça büyük olduğunu dile getirdi.

Keskin; "Sayın valimin dediği gibi şu anda bir inceleme yapıyoruz. Biz burayla ilgili 2-3 alternatifli bir çalışma yaptık. Tabi buranın bir an önce bitirilmesi yöre için önemli olduğunu biliyoruz. Bu alternatifleri değerlendirip bir bilgilendirme yaparız. Şu anda bu alanda 300 bin metreküplük heyelan hareketi var. Büyük bir heyelan" diye konuştu.

Güzergahın kalıcı bir çözümle ulaşıma açılmasını istediklerini dile getiren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise, vatandaşlardan sabır istedi.