SİNOP GÜNCEL

Metin Feyzioğlu Sinop'ta

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi ve Eğitim-İş Sendikası Sinop Temsilciliğince organize edilen "Hukuk ve Demokrasi" konferansına katılmak üzere hafta sonu Sinop'a geldi.

Feyzioğlu, Sinop ziyareti kapsamında Sinop'ta vatandaşlarla da görüştü.

Metin Feyzioğlu ilk olarak Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Hukuk ve Demokrasi" konferansına katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, bir gün siyasete gireceğini belirterek, "Bu birikimimi daha fazla yurttaşımıza sunabilmek adına elbette siyaset yapmak isterim. Zamanı geldiğinde emin olunuz sizlere 'Bu salonlarda değil, şu meydanlarda yapalım bu toplantıları' diyeceğim. Ama bugün değil" dedi.

Türkiye'de son yıllarda çeşitli olumsuzluklar yaşandığı için ülkenin her tarafında barışma ve kucaklaşma arzusu bulunduğunu savunan Feyzioğlu, ülkede yaşayanların umutsuz olmasını doğru bulmadığını söyledi.  

Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santralle ilgili de Feyzioğlu, nükleer santral için güvence verilmediği, atıkların nereye atılacağı ve doğaya nasıl etkisinin olacağı konuları açıklığa kavuşturulmadığı için "Nükleer santrale hayır" dediğini belirtti.

Türkiye’nin yeni bir anayasa sürecine sokulmak istendiğini dile getiren Feyzioğlu,  "Lütfen yeni anayasa tabirini kullanan hiç kimseye itibar etmeyin ve cevapsız da bırakmayın" diye konuştu.

Türk toplumunun bir mozaik değil renkli bir mermer olduğunu belirten Feyzioğlu, halkın ne kadar ayrıştığını konuşmak yerine ortak geçmişten geldiğini ve düşmana karşı birlikte mücadele ederek millet olduğunu konuşması gerektiğini söyledi. 

Konferans salonunda Belediye Başkanı Baki Ergül, Feyzioğlu’na çiçek takdim etti.

Feyzioğlu, konferanstan önce Sinop Barosunu da ziyaret ederek, Baro Başkanı Hicran Kandemir ve avukatlarla sohbet etti.

Feyzioğlu, konferanstan önce Sinop Barosunu da ziyaret ederek, Baro Başkanı Hicran Kandemir ve avukatlarla sohbet etti.