SİNOP GÜNCEL

Festivalde 6 Ton Sinop Mantısı tüketildi

Esenyurt Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sinop Mantı Festivali’nde hazırlanan yaklaşık 6 ton mantı ve 3 ton keşkek Esenyurt halkına dağıtıldı.

Esenyurt’ta Sinop kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Sinop Mantı Festivali, Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Esenyurt Sinoplular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Esenyurt Sinoplu İş Adamları Derneği’nin katkılarıyla ortaklaşa düzenlenen 1. Sinop Mantı Festivali, Esenyurt Cumhuriyet Meydanında başladı.

Renkli görüntülere sahne olan festivalin açılışına Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Çeşitli yöresel etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği festivalde büyük kazanlarda pişirilen yaklaşık 6 ton mantı ve 3 ton keşkek vatandaşlar ikram edildi. Festival kapsamında yöresel sanatçılar sahneye çıkarak şarkılarını seslendirirken, programa katılan vatandaşlar ise doyasıya eğlendi.