Çadır ve baraka yerine artık evlerinde yaşamak istiyorlar

Vezirköprü ilçesine bağlı Susuz köyü sakinleri, köyleri Boyabat Barajı'nın suları altında kalınca, göç ettikleri bir araziye kurdukları çadır ve derme çatma barakalarda yaşam savaşı veriyor.

Boyabat Barajı'nda su tutulmaya başlanmasıyla 55 haneli Susuz köyü 3 yıl önce su altında kaldı.

Yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip Susuz köyünün sakinleri, doğdukları ve yaşamlarını sürdürdükleri köylerinden göç ederek kendilerine gösterilen araziye çadır ve barakalarla köylerini kurdu.

Köy halkının yaklaşık 3 yıldır çadır ve barakalarda hayvanlarıyla iç içe yaşadığını belirten Susuz Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Tepe, AA muhabirine, köy halkının çok zor şartlar altında yaşam savaşı verdiğini söyledi.

Köyde en büyük sorunların başında tuvalet ve banyo geldiğini anlatan Veli Cengiz ise birçok ailenin evde kimsenin olmadığı zamanlarda leğenlerde ya da etrafını naylon veya mukavvalarla çevirdiği alanlarda banyo yaptığını kaydetti.

Cengiz, barakalarda elektrik ve suyun olduğunu ancak bunları düzgün olarak kullanım imkanları olmadığını vurgulayarak, "Çok büyük sıkıntılarımız var. Temizlik sorunumuz büyük. Tuvalet, banyo sorunumuz var. Bunlara rağmen yaşamaya çalışıyoruz, üç yıldır yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.