Bu fabrika dünyada ilk

Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda faaliyete geçen tekstil fabrikası MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Adalet Bakanlığı'nın üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla hizmete girdi.

Hükümlüler ile dışarıdan alınacak işçilerin birlikte çalışacağı dünyanın ilk fabrikası olma özelliğine sahip olan ve Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda faaliyete geçen tekstil fabrikasının "Yatırım Lansmanı ve Tesis Açılışı" törenle yapıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen tekstil atölyesi hakkında bilgiler verdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı konuşmada tesisin Sinop'ta ve Türkiye ekonomisine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise konuşmasında, Sinop'ta uygulanan projenin model olması gerektiğini söyledi.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, efendi devlet tipinden hizmetkar devlet modeline geçildiği günümüz modern Türkiye'sinde bu tesisin örnek olacağını vurguladı.

Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı konuşmada, Sinop'ta yapılan bu önemli yatırımın örnek olmasını diledi.

Yapılan konuşmalar ardından katılımcılara plaket yerine MÜSİAD tarafından oluşturulan hatıra ormanına katılımcılar adına dikilen fidanların sertifikaları takdim edildi.

Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin'e sertifikasını MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak takdim etti.

Daha sonra Sinop'un fikir ve ilim adamlarından Sabri Gökmen Hocaefendi tarafından yapılan dua ardından protokol üyeleri tesisin açılış kurdelesini kesti.

Tüm davetliler açılış sonrası tesisi gezdi.