İstanbul Fatih’te maskeli ve silahlı iki hırsız, döviz bürosuna gitmek üzere evinden çıkan bir kişinin içinde 500 bin euro olan çantasını gasp ederek kayıplara karıştı.

Olay, dün Mevlanakapı Mahallesi’nde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Laleli’de bulunan döviz bürosuna gitmek üzere içinde 500 bin euro bulunan çanta ile evinden çıkan Edip Aydın’ın önünü 2 kişi kesti. Silahlı ve maskeli 2 şüpheli, silah doğrulttukları Aydın’ın çantasını gasp etti. Şüpheliler daha sonra motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. Çantası gasp edilen Aydın’ın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Aydın’ın ifadesini alan ekipler çevredeki güvenlik kameralarını izledi. Kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

“Silah çekip almışlar parayı”

Yaşananları anlatan Haluk Nizam, “Birileri bekliyormuş, silah çekip almışlar parayı. Biz öyle duyduk. Döviz bürosu sahibi olduğunu biliyorum. Takip edilmiştir, başka nereden bilecekler parası olduğunu. Hırsızların daha sonra kaçtığını duyduk. Biz polisler geldikten sonra gördük. Saat 10 gibiydi. Burada 7-8 tane polis arabası vardı. Ben öyle gördüm. Edip Bey’i de bir daha görmedim” dedi.

Kaynak: iha