Genel seçimlere oldukça az bir süre kaldı. Bir yandan ittifaklar stratejilerini netleştirmeye çalışırken diğer yandan teşkilatlar tüm hızlarıyla seçim hazırlıklarına başlamış durumda. 

Yapılacak genel seçimlerde siyaset sahnesinde olacak kişiler arasında tanıdık bir sima var; ODTÜ Mezunları Derneği eski Başkanı, Sinop Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi, iş adamı Mustafa Çobanoğlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan, enerji, inşaat ve turizm alanında yatırımları olan iş adamı Mustafa Çobanoğlu, 2023 seçimlerinde Sinop milletvekilliği için aday olduğunu belirtti. 

BU SEÇİM TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Yaklaşan seçimlerin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Mustafa Çobanoğlu, sandıktan çıkacak sonucun gelecek kuşakları da etkileyeceğini söyledi. Çobanoğlu; “Türkiye açısından çok önemli bir seçim yaşayacağız. Sandıktan çıkacak sonuç bizden sonraki kuşakları bile etkileyecek. 
Ya adaletin, hukukun yeniden üstün olduğu, paramızın değer gördüğü, emeklinin, çalışanın, çiftçinin yüzünün güldüğü, evlatlarımızın yurt dışına gitmek zorunda kalmadığı bir gelecek için ya da her geçen gün daha da fakirleştiğimiz, daha da ümidimizi yitirdiğimiz bir Türkiye için seçmen karar verecek.
Dünya sürdürülebilirliği konuşuyor. Dijitalleşmeyi konuşuyor. Endüstri 4.0’ı konuşuyor. Bizim gençlerimiz eğitimiyle, görgüsüyle dünyaya hazır. Ancak kurumlarımız, gündemimiz, koşullarımız dünyadan çok uzak. İktidarın zaten umurunda değil. Eski kavramlarla yeni dünyayı anlayamayız.  Ülkenin sorunlarına çözüm üretemeyiz.
Bugün her birimize çok önemli görevler düşüyor. Her birimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bunu çocuklarımız için, torunlarımız için yapmak zorundayız. Türkiye sürdürülemez bir yönetim anlayışıyla her geçen an daha zor koşullara sürükleniyor” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN HEPİMİZİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Sinop’ta da bazı sorunların yaşandığını ifade eden Mustafa Çobanoğlu, sorunları çözmek için herkesin elini taşın altına koyma zamanının geldiğini belirtti. Çobanoğlu; “Sinop gerçek anlamda Türkiye’nin tek şehri. Sinop’u şehir yapan Sinoplular. Şehrin sahipleri. Biz kıymet biliriz. Ama bizim kıymetimizi, Sinop’un kıymetini bilmiyorlar. Oysa aslında tüm Türkiye’nin özlemi Sinop gibi olabilmek. Herkesin günün her saatinde rahatça dolaşabildiği, eşsiz bir doğa içinde yaşadığını hissettiği, gülen yüzlerin şehri Sinop. 
Elbette ülkemizin her yerinde olduğu gibi emekli hemşerilerimiz buruk. Sinoplu esnaf, çiftçi, balıkçı, çalışan kırgın. Bunlar hükümetin çözebileceği sorunlar. Evladını çalışmak için okumak için başka şehre, başka ülkeye gönderen, hasret çeken anneler mahzun. Bunlar da Ankara’da çözülecek sorunlar. İşte şimdi memleketin sorunlarını çözmek için hepimizin elini taşın altına koyma zamanı” diye konuştu.  
 

Editör: Vitrin Haber