İSTANBUL (AA) - Eski Giresun Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Ernes Canikli’nin eğitim-öğretim hayatına başladığı Yolağzı İlkokulu’nda anısını yaşatmak amacıyla kurulan kütüphane hizmete açıldı.

Uğur Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, kütüphanenin açılış törenine Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Keşap İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Aykıt, Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, Uğur Okulları genel müdür yardımcıları ve eğitim yöneticileri, Keşap Yolağzı İlkokulu ve Ortaokulu idarecileri ve eğitimcileri ile Ernes Canikli’nin ailesi, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Ernes öğretmenin sevilen ve sayılan bir eğitimci olduğunu belirterek, "Bu okulun Ernes hocamızın ilkokulu olması, kendi memleketi olması ve kütüphaneye ihtiyacı olan bir okul olması nedeniyle böyle bir kütüphanenin burada açılması çok anlamlı oldu. Ernes hoca, benim evlatlarımın da öğretmenliğini yapan değerli bir eğitimciydi. Yetiştirdiği öğrenciler var olduğu sürece Ernes hocamız da yaşayacaktır. Kapanmayan amel defterinden bir tanesi de öğrenci yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

- "Geleceğin öğretmenlerine, doktorlarına, mühendislerine ışık olmaya devam edecek"

Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır da Ernes Canikli’nin öğretmenlik mesleğine gönül vermiş örnek bir eğitimci olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"3 Mart 2022'de geçirdiği ani rahatsızlık nedeniyle kaybettiğimiz Giresun Uğur Anadolu Lisesi Müdürümüz Ernes Canikli hocamızın anısı için bir aradayız. Öğretmen bir ailenin çocuğu olarak Giresun'da dünyaya gelen Ernes hocamızın çok sevdiği öğretmenlik mesleğini icra ettiği süre boyunca birçok öğrencisinin geleceğine dokunduğu gibi ismini yaşatacak kütüphane ile de geleceğin öğretmenlerine, doktorlarına, mühendislerine ışık olmaya devam edeceğini biliyoruz."

İlmin ve bilimin ışığında yetişen nesillerin önemini vurgulayan Çakır, "Ernes hocamızın anısının burada, eğitim hayatına başladığı okulda kitaplarla yaşamaya devam edecek olduğunu bilmek bizleri mutlu ediyor. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza eğitim hayatlarına başladıkları ilk basamaktan itibaren kitap sevgisinin, okuma alışkanlığının aşılanması biz eğitimcilerin en büyük amaçlarından." ifadelerini kullandı.

- "Çocukluk hayali fizik profesörü olmaktı"

Merhum öğretmen Canikli’nin annesi Perihan Canikli ise oğlunun adının kütüphanede yaşamasından duyduğu mutluluğu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buraya gelerek bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Oğlumla gurur duyuyorum. Biz eğitimciyiz ama aynı zamanda Köy Enstitüsü mezunu birinin torunuydu, babam da onu çok etkiledi. Ernes ortaokuldayken cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar yoktu. 10’lu sistem üzerinden not veriliyordu. 10 alanlara öğretmenleri sorardı ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ diye. 'Ben Erdal İnönü gibi fizik profesörü olacağım.' diye cevap verirdi. Öğretmeni beni okula çağırdı ve 'Ben bugün Erdal Bey’in fizik profesörü olduğunu sizin oğlunuzdan öğrendim.' dedi. Benim oğlum çok okuyan, çok fazla araştıran bir çocuktu. Bu kütüphanenin yaptırılması bizi çok sevindirdi. Onun istediği de zaten bu olurdu. Ben bütün öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Bu arada, törende Giresun Uğur Anadolu Lisesi’nin mezunlarından İkra Şahin, Ernes öğretmenine yazdığı mektubu okudu.

Verilen bilgiye göre, öğretmen bir ailenin çocuğu olarak 18 Eylül 1975’te Giresun’da dünyaya gelen Ernes Canikli, Keşap Yolağzı İlkokulu’nda öğrenciliğe adımını attı.

Canikli, ortaöğrenimini Keşap Ortaokulu’nda, lise öğretimini ise Giresun Lisesi’nde tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünden mezun olarak çok sevdiği öğretmenlik serüvenine başlayan Canikli, evli ve bir çocuk babasıydı.

Kaynak: aa