DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Erfelek Belediye Başkan Adayı Cevdet Yeşil, hafta sonu ilçe kongresinde dile getirdiği Erfelek'in doğalgaz talebine ilişkin tepkisinin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin tarafından TBMM gündemine taşındığı söyledi.  Cevdet Yeşil, "16 Aralık 2023 Cumartesi günkü olağan ilçe kongremizde gündeme getirdiğim, doğalgazla ilgili tepkimi, Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Ankara Milletvekilimiz sayın İdris Şahin aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. İşin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz" dedi.

Sinop'ta bir garip olay: Tarımsal sulama boruları kayboldu Sinop'ta bir garip olay: Tarımsal sulama boruları kayboldu

SORU ÖNERGESİ
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın cevaplaması istemiyle meclise verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi.

5 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik olarak Sinop ili, Erfelek ilçemize yaptığı ziyarette Erfelek Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, rotalarının millet, gayelerinin ise hizmet olduğunu beyan ederek; “Bu projeleri eğer Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle çalışıyorsanız başarırsınız.” ifadelerini kullanmış ve bundan sonraki hedeflerinin Türkiye'de doğalgazsız ilçe bırakmamak olduğunu, Erfelek'e de en kısa sürede bu hizmeti getireceklerini, kendi adaylarını seçtiklerinde 3 ay içerisinde projelendirilip 2 yıl içinde de biteceğini taahhüt etmiştir. Yine bu hususta 25 Mart 2019’da da dönemin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından Erfelek’e yapılan ziyarette aynı vaatler tekrar edilerek 2019 yerel seçimleri için adaylarına destek istenmiştir. 5 Mart 2019 ve 25 Mart 2019 tarihlerinde bizzat hükümet yetkilileri tarafından yerel seçimleri öncesi Erfelek halkına verilen doğalgaz sözü bir yerel yönetim döneminin bitip yeni bir dönem için seçim takviminin işlediği bu günler itibariyle halen yerine getirilmemiştir. 
Bu bağlamda;
1. Erfelek için doğalgaz konusunda bir projelendirme var mıdır? Varsa Erfelek halkı doğalgazı hangi tarihte kavuşacaktır?
2. Erfelek'e de en kısa sürede bu hizmeti getireceklerini beyan eden Hükümet yetkilinize göre aradan geçen 5 yıl kısa bir süre değil midir? Erfelek halkı haklı oldukları bu mağduriyet konusunda daha ne  kadar beklemesi gerekmektedir?
3. 2019 yerel seçimleri öncesinde kendi adaylarına oy isterken, kazanması halinde Erfelek’e doğalgaz sözü verilmiştir. Hükümet yetkilileri 31 Mart 2024 yerel seçimleri için olası Erfelek ziyaretlerinde oy  talebinde bulunurken yine doğalgaz vaadinde bulunacak mıdır?

Editör: Merve Yerli