Bu gün telefonumdaki facebook sayfalarını izlerken Ünlü Komedyan Hemşehrimiz Ercan YAZGAN’a rastladım. Herhalde rahmetlinin ölüm yıldönümü. Bu nedenle de yüzlerce seveni kendisine çeşitli şekillerde dualar ediyordu.

• Ben de bu nedenle Ercan Yazgan’la olan bir hatıramı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yıl yanılmıyorsam yetmişli yılların sonu. Bir derneğin başkanlığını yapıyorum. Yanıma üç kişi geldi. Bana kendilerini Ercan Yazgan’ın organizatörleri olduklarını söylediler. Daha sonra Ercan Yazgan Tiyatro ekibinin bu günlerde Karadeniz Turunu sürdürdüğünü belirtip , Sinop’ta da bir temsil oynamaları için benden yardımcı olmamı istediler…

Aynı zamanda şu önemli ayrıntıyı da bana naklettiler.” Ercan Yazgan Sinop’a hiç gelmediğini, bu nedenle de kendisinin yalnız para kazanmak için buraya ilk kez gelmesine sıcak bakmadığını , sonuçta burada sukutu hayale uğramasından ekibine ve etrafına mahcup olabileceğinden cekindiğini” söylediler. Ben kendilerine öyle şey olmaz. Bu düşünceyi kabul etmediğimi ,Ercan Yazgan’ın bir Sinop’lu olduğunu , burada verilecek tiyatro oyunu için de elimden geleni yapacağımı kendilerine söyledim. Dernek Yönetim Kurulunda bu konuyu görüşerek kabul edip, hazırlıklara başladık. Hemen Halk Eğitimi Salonunu tuttuk. Verilen biletleri satışa sunduk. Bulunduğumuz ay Ağustos ayı olduğu için kapalı bir yere insanları toplamak kolay olmuyordu. Sonuçta biz Halk Eğitimi Salonunun alt ve üst kısmını tamamen doldurduk. Ercan Yazgan’ın Akrabaları olan başta dayısı Rahmetli Sadık Kuşüzümü olmak üzere bir çok kişiyi de salonun ön koltuklarına oturtup, Sinop’lulara güzel bir gece sunduk.

• Komedi oyununun sonunda Ercan Yazgan beni bir kenara çekip, kucaklayıp bana ve ekibime teşekkür etmesi hala benliğimde saklı önemli bir anıdır. Tekrar Mekanı Cennet olsun.