ANKARA (AA) - ENYAKIT, 100. yüksek hızlı (DC) şarj istasyonunu Edirne Kirişhane'de hizmete açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk elektrikli şarj işletmecisi lisansının sahibi olan ENYAKIT'ın ülkenin ilk elektrikli taşıt tanıma sistemi en-ix teknolojisine sahip 180 kilovat gücündeki şarj istasyonu Edirne Kirişhane'de hizmet vermeye başladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu

Şirket, söz konusu şarj istasyonuyla tüm ağı DC şarj istasyonuna sahip tek firma olma özelliğini pekiştirdi.

Türkiye genelinde yüzde 80 kapsama alanına ulaşan ENYAKIT, cihaz sayısını 2024'te 300'e çıkararak ülke genelinde yüzde 95 ulaşılabilirlik sağlamayı amaçlıyor.

Elektrikli araç kullanıcıları için şarj sürelerini daha etkili değerlendirmek ve müşterilerin kesintisiz seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yatırımlarını sürdüren şirket, bu kapsamda Edirne'nin ardından Bodrum'da Very Chic ve İskenderun'da İssos Otel istasyonlarını da kullanıcılarla buluşturdu.

ENYAKIT, bu sayede elektrikli araç kullanıcılarının Türkiye'nin her yerinde rahatça seyahat edebilmelerine olanak tanıyarak, sürdürülebilir ulaşımın önündeki engelleri azaltmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, şirket olarak ülkenin sürdürülebilir enerji girişimlerine katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"100. şarj istasyonumuzla birlikte ülke genelinde erişilebilir ve etkili elektrikli araç şarj çözümleri sunma taahhüdümüzü yerine getirmeyi sürdürüyoruz. Ülkemize bu alanda yatırım yapmak bizi gururlandırıyor. Edirne'den Cizre'ye, Samsun'dan Antalya'ya elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz hizmet veriyoruz. Konusunda uzman ekiplerimiz lokasyon seçiminde çok özel çalışmalar yapıyorlar. Yatırım yaparken o bölgedeki en az dört noktadan birine karar vermek için müşteri gibi düşünüyor onlar gibi davranarak karar veriyorlar. Edirne, Bodrum ve İskenderun'daki yeni şarj istasyonlarımız da bölgedeki elektrikli araç altyapısına yönelik artan talebi karşılamak için konumlandırıldı."

Kaynak: aa