Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi nedeniyle azalan konut satışlarında, yeni normalleşme ile birlikte tekrar bir canlanma yaşandığını anımsatan Emlak Danışmanı Hikmet Ergül, geçtiğimiz günlerde 17 günlük tam kapanma ve faizlerinde yüksek olması nedeni ile emlak ve konut piyasasında durgunluk yaşandığını ifade etti.

Tam kapanmanın sona ermesi ardından piyasada hareketlilik beklediklerini dile getiren Ergül: "Tam kapanmanın sona ermesi ve girdiğimiz ilk baharla birlikte satılık ve kiralık konut piyasalarında büyük oranda canlanma bekliyoruz" dedi.

TALEP EN ÇOK ARSAYA
Pandemi ile birlikte arsa fiyatlarının yüksek olmasına rağmen, vatandaşların arsalara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Ergül, "Pandemi döneminden dolayı herkes kırsala yöneldi. Büyük şehirlerden, Sinop gibi küçük şehirlere, yani nüfusun az olduğu yerlere büyük oranda yönlenme oldu. Daire fiyatları ile birlikte arsa, tarla fiyatları da yani neredeyse yüzde 100 oranında katlama yaptı. Faizlerin yükselmesinden dolayı da daha çok kırsal kesime arsa, tarla, müstakil ev yapılabilir yerlere, talepler arttı.Denize yakın yerleri tabii ki daha çok tercih ediyorlar, bunlara talepler var. Yalnız bu pandemi dönemini fırsata çevirmek isteyen mal sahipleri var. Bunların önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Alıyorken kazandırmak istiyoruz. Çünkü değerinde sattığımızı zaten düşünüyoruz. Güzel bir şekilde fiyatlarını belirleyebiliyoruz. Ama yine de buna rağmen fiyatlar yüzde 100'ün üzerine çıktığı bile oluyor. Doğru fiyatlar üzerinden satış yapmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber