TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan 2020 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistikleri hakkında TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Sinop’ta Ocak ayında 272 konut satıldı.

Ocak ayında Sinop genelinde konut satışları 272 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,2 oranında arttığı görüldü. Ocak ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 60. il oldu.

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 113 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 159 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

Ocak ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 113 olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayında 16 adet olmuştu. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 41,5 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 20. il oldu. İpotekli satılan konutların 57 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 56 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,7 oranında azalarak 159 adede geriledi. Ocak ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 58,5 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 105 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 167 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 oranında azalarak 105 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 38,6 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 28. il oldu.

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106 artarak 167 adede yükseldi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 61,4 oldu.

Editör: Vitrin Haber