Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 63,6 oranında  azaldığı görüldü. Nisan ayında Sinop, en az konut satışının gerçekleştiği 13. il oldu.

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 42 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 49 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Nisan ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 42 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayında 71 adet olmuştu. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 46,2 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 13. il oldu. İpotekli satılan konutların 17 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 25 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.
Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,6 oranında azalarak 49 adede geriledi. Nisan ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 53,8 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 44 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 47 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,2 oranında azalarak 44 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 48,4 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 9. il oldu. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 63 azalarak 47 adede geriledi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 51,6 oldu.
 

Editör: Vitrin Haber