Nisan ayında Sinop genelinde konut satışları 246 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında arttığı görüldü. Nisan ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 65. il oldu.

Sinop merkez ilçesinde Nisan ayında 60 adet konut satıldı. Sinop merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 24,4 oldu. 

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 70 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 176 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Nisan ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 70 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,2 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 28,5 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 17 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 53 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 oranında artarak 176 adet oldu. Nisan ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 71,5 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 60 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 186 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,1 oranında azalarak 60 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 24,4 olarak açıklandı. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,6 artarak 186 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 75,6 oldu. 
 

Editör: Vitrin Haber