Mart ayında Sinop genelinde konut satışları 274 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 oranında arttığı görüldü. Mart ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 68. il oldu.
Sinop merkez ilçesinde Mart ayında 75 adet konut satıldı. Sinop merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 27,4 oldu. 

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 47 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 227 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Mart ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 47 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 17 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 10 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 37 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 oranında artarak 227 adet oldu. Mart ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 82,8 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 52 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 222 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,7 oranında azalarak 52 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 19 olarak açıklandı. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 62 artarak 222 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 81 oldu.

Editör: Vitrin Haber