Mart ayında Sinop genelinde konut satışları 247 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 oranında arttığı görüldü. Mart ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 63. il oldu.
          
SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 46 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 201 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Mart ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 46 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,5 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 31. il oldu. İpotekli satılan konutların 18 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 28 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,5 oranında artarak 201 adet oldu. Mart ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 81,4 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 110 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 137 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,3 oranında artarak 110 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 44,5 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 19. il oldu. 

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artarak 137 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 55,5 oldu.
 

Editör: Vitrin Haber