TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan 2020 yılı Mart ayı Konut Satış İstatistikleri hakkında TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Sinop’ta Mart ayında 227 konut satıldı.
Mart ayında Sinop genelinde konut satışları 227 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 oranında  arttığı görüldü. Mart ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 62. il oldu.
 

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 101 ADET OLARAK GERÇEKLEŞİRKEN DİĞER SATIŞ TÜRLERİ SONUCU 126 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Mart ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 101 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayında 40 adet olmuştu. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 44,5 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 16. il oldu. İpotekli satılan konutların 50 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 51 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.
Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,9 oranında azalarak 126 adede geriledi. Mart ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 55,5 olarak hesaplandı.

SİNOP’TA 93 KONUT İLK DEFA SATILIRKEN İKİNCİ EL KONUT SATIŞINDA 134 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,8 oranında azalarak 93 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 41 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 15. il oldu. 

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,1 artarak 134 adede yükseldi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 59 oldu.

Editör: Vitrin Haber