TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 yılı Temmuz ayı Konut Satış İstatistikleri hakkında TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Temmuz ayında Sinop genelinde konut satışları 294 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19 oranında  azaldığı görüldü. Temmuz ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 45. il oldu.

Sinop’ta ipotekli konut satışları 37 adet olarak gerçekleşirken diğer satış türleri sonucu 257 konut el değiştirdi
Temmuz ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 37 olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 53 oranında azaldığı görüldü. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 13 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 34. il oldu. İpotekli satılan konutların 18 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 19 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.
Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında azalarak 257 adede geriledi. Temmuz ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 87 olarak hesaplandı.

Sinop’ta 155 konut ilk defa satılırken ikinci el konut satışında 139 konut el değiştirdi
Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30 oranında azalarak 155 adet oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 53 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 13. il oldu. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 azalarak 139 adede geriledi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 47 oldu.

Editör: Vitrin Haber