Sinop Merkez, Yeni Mahalle İstiklal Sokak’ta bulunan 4 katlı binada hizmet verecek olan Serra Pansiyon açılışına Belediye Başkanı Baki Ergül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurban kesimi ve ardından yapılan dua ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, tesisin Sinop’a hayırlı olmasını diledi. Sinop’un öğrenci yurdu ihtiyacının azımsanamayacak derecede olduğuna dikkat çeken Başkan Ergül, bu anlamda açılışı yapılacak olan tesisin örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Ergül; “Bu genç arkadaşımız Sinop’un ihtiyacı olan böyle bir yurt binasını bugün itibari ile hizmete sokma gayreti içerisinde. Öncelikle ben hayırlı olsun diyorum, bol kazançlar diliyorum. Sinop’ta bulunan diğer arkadaşlarıma da şunu söylemek istiyorum, Sinop’ta yaklaşık 10 bin öğrenci var. İlimizdeki mevcut yurt kapasitesi bin 300. Yani en az 8 bin öğrencilik daha yurt ihtiyacımız var. Biz belediye olarak bunların çalışmalarını yapıyoruz. Böyle genç girişimci arkadaşlarımız bu anlamdaki tesislerle de mevcut açığı bir anlamda kapatmış oluyorlar. Tabi insanla uğraşmak kolay değil. Bu işi yaparken en üst seviyede güvenlik, temizlik ve daha birçok konuda dikkatli olmak gerekiyor. Ama ben bunu başaracağınıza inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Belediye Başkanı Baki Ergül, Serra Pansiyon İşletmecisi Selim Küçük ve  tesise ismini veren kızı Serra Neslihan Küçük tarafından tesisin açılış kurdelesi kesildi. 

Açılış sonrasında katılımcılara binayı gezdiren Serra Pansiyon İşletmecisi Selim Küçük, tesis hakkında bilgiler verdi. 

Yurdun öğrenci kapasitesinin 55 öğrenci olduğunu belirten Serra Pansiyon İşletmecisi Selim Küçük, tesisin yaz aylarında ise pansiyon hizmeti vermeye devam edeceğini ifade etti. Küçük; “Odalarımız 3-4 ve 5’er kişilik. Yurdumuzda kalacak öğrenci arkadaşlarımızın odalarında, çalışma masaları, dolapları, buzdolapları ve televizyonları bulunacak. Lavabo ve banyoları yine odalarının içinde. Bunun haricinde rahatça çalışabilecekleri etüt odalarımız bulunuyor. 24 saat kesintisiz internetimiz var. Binamızın alt katında yemekhanemiz mevcut. Burada sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere 2 öğün yemek çıkacak. Binamızda güvenliğe büyük önem veriyoruz. Bina girişimizde parmak okuma sistemi oluşturduk. Girişler bu sistemle sağlanacak. Tabi bunun yanı sıra bilgisayar sistemi üzerinden sürekli olarak emniyete bağlı olacağız. 24 saat güvenlik kameralarımız kayıtta olacak. Tabi güvenlik olduğu kadar temizliğe de büyük önem veriyoruz. Günlük temizlik muhakkak yapılacak. Tesisimiz yaz aylarında ise pansiyon hizmeti verecek. Şehir merkezinde bulunan tesisimizde misafirlerimiz, konforlu bir konaklamanın yanı sıra, gitmek istedikleri yere ulaşım sıkıntısı yaşamadan gidebilmenin de keyfini çıkartacaklar. Amacımız binamızda konaklayacak olan misafirlerimizin sorunsuz bir şekilde konaklamalarını geçirmeleri. Serra Pansiyon olarak Sinop’un hak ettiği kaliteli ve dürüst işletmecilik anlayışını tesisimizde sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Advertorial
Editör: Vitrin Haber