TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 yılı Haziran ayı Konut Satış İstatistikleri hakkında TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Sinop’ta Haziran ayında 171 konut satıldı.

Haziran ayında Sinop genelinde konut satışları 171 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55 oranında  azaldığı görüldü. Haziran ayında Sinop, en fazla konut satışının gerçekleştiği 58. il oldu.

Sinop’ta ipotekli konut satışları 28 adet olarak gerçekleşti

Haziran ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 28 olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82 oranında azaldığı görüldü. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 16 olarak gerçekleşti. Sinop, ipotekli konut satış oranının en yüksek olduğu 10. il oldu. İpotekli satılan konutların 14 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 14 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37 oranında azalarak 143 adede geriledi. Haziran ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 84 olarak hesaplandı.

Sinop’ta 88 konut ilk defa satılırken ikinci el konut satışında 83 konut el değiştirdi

Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65 oranında azalarak 88 adet oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 51 olarak açıklandı. Ülke genelinde Sinop, ilk konut satış oranının en yüksek olduğu 10. il oldu. 
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35 azalarak 83 adede geriledi. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 49 oldu.
 

Editör: Vitrin Haber